Emilia Clarke: "Zesde seizoen 'Game Of Thrones' is te zot voor woorden"

photo_news
Ze kreeg van haar bazen bij HBO dan wel zwijgplicht opgelegd, toch licht Emilia Clarke in LA alvast een tipje van de sluier: "Dit seizoen is te zot voor woorden. Het is zó intens dat het me niet zou verbazen als alle tv's tijdens de eerste aflevering zouden ontploffen!"

Clarke zag doorheen de jaren heel wat tegenspelers van het scherm verdwijnen, en dat brengt de nodige traantjes met zich mee: "Het enige lichtpuntje is dat we de scripts lang op voorhand krijgen waardoor we op tijd weten wie er wanneer moet vertrekken. We weten dus precies wanneer we het afscheidsfeestje moeten plannen", lacht de 29-jarige Britse actrice wanneer we haar in het poepchique Four Seasons Hotel in Beverly Hills spreken. "We laten niemand na zijn laatste scène zomaar gaan. Iedereen mag pas na een knalfeest vertrekken!"

Op een set zoals 'Game Of Thrones' wordt natuurlijk niet stilgezeten: dat bewijzen de honderden mensen die elke dag het beste van zichzelf geven, zowel op de set als achter de schermen. Clarke: "De zonnige locaties zien er op het scherm natuurlijk fantastisch uit, maar wat je niet te zien krijgt is dat er voortdurend honderden crewleden zich in het zweet werken om alles in goede banen te leiden. Zonder de mensen van set, design, make-up en haar zouden we nergens staan. Er is geen enkele serie die ons op dat gebied kan evenaren."

Clarke klopt lange uren met een belangrijke rol als die van Daenerys, en vooral het wachten tussen de scènes in kan na verloop van tijd uitputtend zijn: "Ik word voortdurend omringd door een massa mensen, dus ik heb altijd wel iemand met wie ik spelletjes kan spelen. (lacht) We spelen het liefst van al kinderspelletjes, maar we zijn ook even zeer te vinden voor een potje kaarten of gokken. De tijd gaat zo sneller voorbij en het houdt ons op zijn minst wakker, want we durven al wel eens in slaap te vallen wanneer ze aan een grote setup bezig zijn." Veel geluk in het spel heeft ze nochtans niet: "Want op het einde van de avond heb ik meestal mijn lunch, Skittles of nepgeld opgegokt!" (lacht)

Het zesde seizoen van 'Game Of Thrones' start op 25 april op Telenet Play More.

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op YouTube, Twitter of Instagram via @KristienMorato

Emilia Clarke met onze reporter in LA
HFPA Emilia Clarke met onze reporter in LA

Het enige lichtpuntje is dat we de scripts lang op voorhand krijgen waardoor we op tijd weten wie er wanneer moet vertrekken. We weten dus precies wanneer we het afscheidsfeestje moeten plannen!

Clarke over het vertrek van haar tegenspelers
HFPA
Kristien Morato (@kristienmorato) * Instagram photos and videos Kristien Morato (@KristienMorato) | Twitter Kristien Morato