Emilia Clarke: "Ik geniet van elke dag alsof het mijn laatste is"

'Game Of Thrones'-ster Emilia Clarke, de ravissante Daenerys in de HBO-serie - breidt haar veroveringstocht uit naar de cinema. Vanaf vandaag schittert ze in "Me Before You", een tranentrekker in ware 'The Notebook'-traditie. Meteen ook de eerste keer dat het grote publiek Emilia als brunette zal zien acteren. "Mensen herkennen me zelden op straat door de witte pruik die ik moet dragen in 'Game Of Thrones'. Erg handig."

We kennen haar als drakentemmende - en soms wel erg blote - Daenerys in 'Game Of Thrones', maar Emilia Clarke (29) laat zich vanaf vandaag van een andere kant zien in 'Me Before You'. De film wordt nu al getipt als romantische tranentrekker van het jaar, en bracht in de VS na twee weken al bijna het dubbele (36 miljoen dollar) van het budget (20 miljoen dollar) op. Het verhaal: frivole Louisa (Emilia Clarke) wordt aangenomen om voor de verlamde William (Sam Claflin) te zorgen. Hij ziet de toekomst donker in, maar Louisa doet er alles aan om hem te overtuigen dat het leven ook in een rolstoel meer dan de moeite waard is. Je raadt het al: Will en Lou vallen als een blok voor elkaar, waardoor de situatie alleen maar ingewikkelder wordt. "Deze film heeft mijn ogen geopend", vertelt Clarke ons in New York. "Ik geniet van elke dag alsof het mijn laatste is. Dat doe ik door zo veel mogelijk uit mijn comfortzone en dingen te doen die mij op het eerste zicht afschrikken." Toch moet de Britse actrice toegeven dat ze de voorbije jaren maar weinig tijd heeft gehad om eens 'zot' te doen. "Zot doen? Dat is eens een dagje vrij nemen! (lacht) Ik heb het enorm druk met acteren, dus veel vakantie zit er voor mij niet in. Als ik er al eens kan inplannen, dan probeer ik om zo weinig mogelijk te doen. Mijn verlof is pas geslaagd als ik kan relaxen."

Doodgewoon
Van een relatie is al helemaal geen sprake. ."Ik ben nog steeds vrijgezel, ja. Mijn vrije tijd is zo schaars dat daten er op dit moment absoluut niet in zit voor mij. Ik heb maar heel weinig hobby's: kunst verzamelen, mijn vrienden en familie bezoeken, én de hond van mijn ouders uitlaten. Zo zie je maar, ik ben eigenlijk een heel doodgewone meid."

Maar die doodgewone meid speelt wel in één van de meest succesvolle tv-series aller tijden: 'Game Of Thrones'. Clarke al zes seizoenen in de huid van Daenerys, een rol die haar van de ene dag op de andere wereldberoemd maakte. "De serie heeft mijn leven compleet veranderd", geeft ze zonder aarzelen toe. "Toch mag ik van geluk spreken dat de mensen mij op straat amper herkennen. Dat komt vooral doordat ik in 'Game Of Thrones' een grote wiitte pruik draag en ik in het dagelijkse leven niet echt op Daenerys lijk. Die anonimiteit houdt me met beide voetjes op de grond.

Nooit meer googelen
"De beste les die ik aan mijn bekendheid heb overgehouden, is dat ik mezelf nooit meer mag googelen!" (lacht) Daar ben ik heel snel achter gekomen. Je moet in dit wereldje een heel dikke huid hebben om te blijven meedraaien." Gelukkig wegen de voordelen naar eigen zeggen tegen de nadelen. "Ik kan dankzij mijn succes mijn familie financieel onderhouden, iets dat ik altijd al heb willen doen. Dat was al vanaf het begin van mijn carrière mijn absolute prioriteit. En mooie schoenen!" (lacht)

Nog een tip: wie 'Me Before You' in de cinema wil gaan bekijken, neemt best een grote doos zakdoeken mee. Ongeloof, traantjes van geluk én van verdriet; maak je alvast op voor een wervelende storm van emoties.

Kristien Morato (@KristienMorato) | Twitter

The latest Tweets from Kristien Morato (@KristienMorato). Belgian | American | Entertainment reporter @HLN_be & @HLN | I interview celebrities for upcoming movies and tv shows | Member of HFPA | Golden Globes. Southern California

Kristien Morato (@kristienmorato) * Instagram photos and videos

Belgian ???? | American ???? | Entertainment reporter @ HLN. I interview celebrities for upcoming movies and tv shows | Member of HFPA | Golden Globes

Kristien Morato

I interview celebrities for upcoming movies and tv shows!