Dakota Johnson: "Ik geef me niet graag bloot"

HFPA
Dakota Johnson tekent in 'Fifty Shades Darker' opnieuw voor de pikante hoofdrol als Anastasia Steele. Alleen: héél zeker van haar keuze voor de 'Fifty Shades'-films is ze nog steeds niet. "Ik voel me er niet altijd even goed bij. Eigenlijk geef ik me niet graag bloot."

En of het snel gaat voor Dakota Johnson. De 27-jarige actrice werd door het overdonderende succes van 'Fifty Shades of Grey' van de ene op de andere dag een wereldster. En dat was enorm aanpassen voor de dochter van acteurs Don Johnson en Melanie Griffith: "Ik heb na twee jaar nog steeds moeite met mijn bekendheid", geeft ze toe tijdens ons interview in West Hollywood. "Ik heb niet zozeer spijt dat ik de rol van Anastasia Steele heb aangenomen, maar ik voel me er ook niet altijd even goed bij."

Johnson haalde vlak voor de release van de eerste film in 2015 al een keer aan dat ze niet altijd zeker was van haar beslissing, en vroeg zich in een interview met de Engelse krant 'The Telegraph' hardop af 'what the fuck' ze gedaan had.

Timide
"Ik word nog geregeld overmand door angst en onzekerheid", gaat Johnson verder. Tijdens ons gesprek valt onmiddellijk op hoe timide ze is. Ze staart verlegen voor zich uit en kijkt amper op wanneer ze op vragen antwoordt. Daar heeft ze zo haar eigen uitleg voor: "Ik geef me niet graag bloot. Ik probeer zoveel mogelijk van social media weg te blijven omdat ik geen behoefte heb om aan de wereld uit te leggen wie ik ben. Ik ben niemand een uitleg verschuldigd. Ik weet dat iedereen een mening heeft over mij, maar dat moet ik maar naast mij neerleggen. Ik heb nu al zo weinig privacy dat ik echt geen zin heb om de rest van mijn leven te grabbel te gooien."

Glaasje whiskey
Johnson en haar tegenspeler Jamie Dornan brachten zes maanden in Vancouver door voor 'Fifty Shades Darker'. Johnson blikt met mooie herinneringen terug op die tijd in Canada: "Jamie en ik zijn doorheen de jaren erg close geworden en we trekken ook na het werk graag met elkaar op. Het is een godsgeschenk dat Jamie en ik overeenkomen, zeker als je zoveel ongemakkelijke en intieme scènes moet opnemen."

En om die pikante momenten door te komen, dronken Johnson en Dornan steeds een glaasje whiskey voor ze weer uit de kleren moesten. Dat verklapte ze onlangs in een gesprek met 'Entertainment Tonight': "We maakten er een ritueel van met whiskeyshotjes en pepermuntjes. Jamie deed ook push-ups en ik lag daar maar en dronk whiskey."

'Fifty Shades of Grey' draait vanaf vandaag in de Belgische bioscoopzalen.

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op Facebook, YouTube, Twitter of Instagram via @KristienMorato

HFPA
Kristien Morato Kristien Morato (@kristienmorato) * Instagram photos and videos Kristien Morato (@KristienMorato) | Twitter Card