Hillary Clinton en Steven Spielberg werken samen aan serie

Clinton wordt executive producer van de reeks 'The Woman's Hour'.
REUTERS Clinton wordt executive producer van de reeks 'The Woman's Hour'.
De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton werkt samen met regisseur Steven Spielberg aan een serie. Die is geïnspireerd op 'The Woman's Hour', een boek van Elaine Weiss over de strijd voor vrouwenstemrecht.

Het boek, dat in maart uitkwam, gaat over de strijd om het negentiende amendement van de grondwet van de Verenigde Staten goedgekeurd te krijgen. Daardoor kregen vrouwen in 1920 stemrecht.

Clinton wordt executive producer van de serie en werkt daarvoor samen met Amblin Television, het televisieproductiehuis van Steven Spielberg, meldt The Hollywood Reporter. 

Clinton werkt samen met Amblin Television, het televisieproductiehuis van Steven Spielberg.
EPA Clinton werkt samen met Amblin Television, het televisieproductiehuis van Steven Spielberg.

"Belangrijk project"

"Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Elaine, Steven en iedereen bij Amblin Television, en om dit belangrijke project uit te brengen", laat Clinton weten. "Het stemhokje is het hart van de democratie en het onvergetelijke boek van Elaine Weiss vertelt het verhaal van de vrouwelijke leiders, die ondanks economische, raciale en politieke tegenwerking, vochten voor het Amerikaanse vrouwenstemrecht."

'The Woman's Hour' zal aan verschillende televisiekanalen en streamingsdiensten voorgesteld worden. Het is nog niet bekend wie het scenario zal schrijven, maar Clinton zou rechtstreeks betrokken zijn bij de selectieprocedure.

In voetsporen van Obama's

Door haar eerste stappen in de televisiewereld te zetten, treedt Clinton in de voetsporen van Barack en Michelle Obama die eerder dit jaar een deal sloten met Netflix. Ook haar echtgenoot en voormalig president Bill Clinton omarmde het kleine scherm. Showtime gaat van zijn politieke thriller 'The President is Missing' een televisiereeks maken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonas Gent

    Bill was al dubieus, al kan hij terugkijken op een mooi presidentschap, Hillary is het slechtste wat de VS kon overkomen! Zij heeft de democratische partij compleet verdeeld en 8 jaar lang, toen Obama president was, werd alle hoop op haar gezet. Verder werd niet gedacht aan opvolging....