Hilde Van Mieghem.
Volledig scherm
Hilde Van Mieghem. © Adele Costantini

Hilde Van Mieghem over vonnis Bart De Pauw: “Dit had zo anders kunnen lopen als Bart z’n fouten had toegegeven”

Televisiemaker Bart De Pauw is schuldig bevonden aan de belaging van vijf vrouwen en werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Documentairemaakster Hilde Van Mieghem (63), die vanaf het prille begin de slachtoffers steunde, kan zich in de uitspraak vinden. “Het blijft jammer dat het tot een proces moest komen. Met schuldbesef was iedereen een stuk gelukkiger geweest.”

9 reacties

 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Sommigen blijven dit goed praten BDW is in fout geweest maar of dat hij het zelf beseft is een andere zaak! Wat mij stoort is dat je jaren wacht als slachtoffer om er iets van te zeggen. Je komt niet geloofwaardig over. Van in begin moet je duidelijk maken dat je niet akkoord gaat. Kost het je job het zij zo! Jobs genoeg en betere bazen. Kort op de bal spelen. Opnemen en bewijzen verzamelen als je dit meemaakt. En bazen m/v wees gewaarschuwd!
 • Roger De Volder

  2 jaar geleden
  Tja mijn vrouw is rechter en vrouw, haar opmerking als dit stalking is, ik heb het openbaar ministerie andere zaken zien seponeren, 900 berichten op een avond. Als vrouw weet ik perfect hoe ik een man kan bespelen en laten we eerlijk zijn sommige hebben daar gebruik van gemaakt. Als dit voor MeToo was gebeurd, dan was het gewoon geklasseerd, hier is de rechter onder druk van publieke opinie door de knieën gegaan, want ik kan u verzekeren dat als ge geen BV was, je gewoon naar huis was gewandeld.
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Catherine Mistiaen, wat een veralgemening om victim blaming goed te spreken? Ik geloof nooit dat iedere vrouw om dergelijke aandacht vroeg of apprecieerde. Aanvaardbaar is het gedrag van Bart De Pauw allesbehalve vanuit zijn positie als werkgever met een stevige reputatie in het tv-wereldje ... Beeldt u eens in dat het om uw partner of dochter gaat die zo door haar baas benaderd wordt? Ik zou er NIET mee kunnen lachen als zij door dergelijk wangedrag eronder zouden gaan.
 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Het is allemaal psychologisch. BDP heeft zelf gezegd dat hij vroeger nooit zoveel vrouwelijke aandacht kreeg. Als het waar is, dat mannen hun machtspositie gebruiken om vrouwen te versieren, dan is het ook waar, dat vrouwen als motten op deze macht afkomen. Als mannen de vrouwen moeten aanvaarden zoals ze zijn, dan moeten vrouwen dat ook doen, met de mannen, kwestie van gelijkheid. Aanvaarden zoals ze zijn, met liefde en mededogen.
 • James Williams

  2 jaar geleden
  Waarom laten ze die eigenlijk nog aan het woord na alle heisa die ze heeft veroorzaakt ? Toppunt van schijnheiligheid als je haar liederlijk leven kent in het verleden.