VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Hilde Van Mieghem over kindermishandeling: “Ik was bang dat ik mijn kinderen iets zou aandoen”

Showbizz“Ik heb altijd gezegd: als mijn kinderen achttien zijn, pleeg ik zelfmoord.” Actrice Hilde Van Mieghem (61) maakte de driedelige Canvas-documentaire ‘Als Je Eens Wist’ niet zomaar. Zij werd als kind zelf het slachtoffer van geweld door haar ouders. De gevolgen daarvan zinderden lang na, maar Hilde zocht én vond hulp.

5 reacties

 • emiel wouters

  2 jaar geleden
  of hoe wanhopig een vader en moeder kan zijn, na wat ze zelf allemaal hebben meegemaakt. Dan wil je echt alle kinderen graag zien, en ze beschermen. omdat ze nooit moeten meemaken, wat je zelf hebt meegemaakt. Hilde het was een moedig en echt interview. En voor mij was het HEEEL herkenbaar.
 • Mickey Binnemans

  2 jaar geleden
  Ik begrijp je ontzettend goed... ik ben zelf 18 jaar mishandeld geweest en toen ik kinderen had, kwam alles weer boven. De angst , de woede, en vooral de liefde alles was overweldigend. Nu heb ik rust gevonden en wil ik graag, later mijn kleinkinderen zien en echt genieten van kleine deugden waar ik als mama spijtig genoeg bijna geen tijd voor had door de demonen uit mijn jeugd. Veel succes Hilde.
 • albert stroobandt

  2 jaar geleden
  Ieder kind is uniek en ouders ook maar er zullen altijd uitschieters en een beetje verantwoordelijkszin is zeker een must, want nu worden ze bepammerd. Albert Stroobandt
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Een psychiater zou hopelijk hulp kunnen bieden om die demonen uit haar leven te verjagen...
 • Katrien Van Vosselen

  2 jaar geleden
  Jaja en eerst zo mee op de kap van Bart De Pauw zitten ... voilá he ziet hé wie zonder zonden is .... Maar langs de andere kant chapeau dat ze ervoor durft uit te komen .
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.