Hilde De Baerdemaeker over plusmama zijn: “Mijn man zijn ex is één van mijn beste vriendinnen”

Hilde De Baerdemaeker en haar man Pieter.
Dieter Bacquaert Hilde De Baerdemaeker en haar man Pieter.
Op zaterdagochtend was Hilde De Baerdemaeker te gast bij Evi Hanssen in 'Het Heilig Huis van Hanssen' op Joe. Daar vertelde ze onder andere over haar eigen tweeling, de kinderen van haar man en plusmama zijn. Hilde kan het enorm goed vinden met Elke, de ex van haar man. 

Tijdens het radioprogramma 'Het Heilig Huis van Hanssen' op Joe hadden Evi Hanssen en Hilde De Baerdemaeker over de familiesituatie van Hilde. Daarbij ging het natuurlijk ook over de ex van haar man, Elke, waarmee haar man, Pieter, twee kinderen heeft.  "Elke en ik kennen elkaar heel goed. Met de jaren is dat één van mijn beste vriendinnen geworden. Dat is natuurlijk gegroeid, want in het begin is dat moeilijk", vertelt Hilde.  

Daarbij hielp het volgens Hilde om te focussen op een positieve situatie en het belangrijkste: de kinderen. "We willen hen goed opvoeden. Mensen bekijken ons gek als we samen op reis of op weekend gaan. Ja, dat kan en dat gaat bij ons. We weten dat we sowieso nog jaren aan elkaar verbonden zijn. Dan kunnen we er evengoed iets fijn van maken. En Pieter en Elke zijn daar de voortrekkers in geweest. Die hebben gewoon gezegd tegen Elke’s vriend en mij: als jullie in ons leven komen, dan nemen jullie het verleden erbij. We zorgen nu samen voor de kinderen en dat schept een band. I love her,uit de grond van mijn hart. Ik vind Elke een fantastische mama."

Vervolgens ging het ook nog over de tweeling van Hilde. "Dat is het schoonste wat mij overkomen is", zegt Hilde wanneer Evi naar haar tweeling vraagt. "Ik heb altijd graag een tweeling gewild, maar de kans was klein omdat het niet in de familie zit. Milan en Sam, mijn stiefkinderen, zijn week om week bij ons en als we dan maar één kindje hadden, zit die een week helemaal alleen. Ik denk dat we dan ook niet aan een vierde begonnen waren, dus idealiter waren het twee in één. Dan lig ik bij de gynaecoloog en dan zegt hij dat er nog eentje is. Ik schoot in de lach toen, omdat ik dat eigenlijk besteld had. Mijn man was dan een beetje in paniek", lacht Hilde.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Meurs

  Er zijn hier precies maar weinig mensen die het beste voor hebben met hun kind. Als de relatie stroef verloopt tussen 2 gescheiden ouders dan pikt het kind dat op. Je kan toneel spelen zoveel je wilt, je kind doorziet je leugens. Wat is er dan fijner als een samengesteld gezin overeenkomt met de biologische ouders in wat voor mate dan ook, zolang het kind maar primeert.

 • Griet Maes

  @Dirk Lathouwers, sommige mensen kunnen echt niet lezen :) Pieter heeft Elke niet bedrogen met Hilde, ze waren al lang uit elkaar toen die 2 elkaar leerden kennen. En door de jaren heen zijn ze vriendinnen geworden. Ik vind het net zalig zoals het bij hen loopt en de kinderen varen er wel bij! (En dat weet ik omdat ik hen allemaal ken)

 • Remus Bogaert

  Ik zou daar toch allemaal geen reclame mee maken ...

 • Marlies Schoefs

  Ge hebt maar 1 mama en dat is degene die u op de wereld zet niks plus mama wat een zever

 • Fons Billen

  altijd doet iemand water bij de wijn en gewoonlijk is het steeds dezelfde !