Het succes duurt voort: 'Zoutelande' is de eerste Nederlandstalige nummer 1 sinds 2015

BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
YouTube BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
"Er zijn mensen die naar warme landen emigreren." Of naar de nummer 1-positie in de Ultratop 50. De hit van Bløf en Geike Arnaert is de eerste Nederlandstalige nummer één sinds '10.000 luchtballonnen' van K3, eind 2015.

Ze hadden het waarschijnlijk nooit durven dromen, maar de Nederlanders van Bløf zijn doorgestoten naar de eerste positie van de Vlaamse charts. Daar heeft de bijdrage van voormalig Hooverphonic-zangeres Geike Arnaert ongetwijfeld iets mee te maken.

Het nummer 'Zoutelande' gaat over een verliefd koppel dat ondanks het slechte weer in het Zeelandse 'Zoutelande' toch een leuke tijd heeft omdat ze bij elkaar zijn. Het nummer is een Nederlandse cover van het Duitse "Frankfurt Oder" van Bosse en Anna Loos.

Toeristisch succes

De hit legt het gelijknamige plaatsje in Zeeland niet bepaald windeieren, het toerisme boomt er als nooit voorheen. “Sommige mensen die ons bellen, beginnen al meteen over het liedje”, zegt een hotelier eerder. “Ze zeggen al bij de telefonische reservatie: ik wil gewoon naar Zoutelande komen omwille van dat liedje.” De hoteliers spreken dan ook van geweldige gratis reclame door BLØF.

Ook Burgemeester Rob van der Zwaag is dolenthousiast. “Dat nummer is natuurlijk dé gedroomde citybranding”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Ik wist niet eens dat er een nummer over Zoutelande op komst was. Maar toen ik het voor de eerste keer hoorde, wist ik meteen dat het impact zou maken.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edith Van hoeymissen

    Een prachtig lied waar je super rustig van word ..heel heel mooi .dank u bluf zou er gans de dag naar luisteren ..

  • Filip Traen

    Tijd dus om eens aan een nummer 1-hit te werken over Borgerhout, ik heb alvast heel wat ideeën voor de tekst (al zullen enkele politieke partijen er niet zo gelukkig mee zijn).