Het scheelde niets of Jan en Romina hadden elkaar nooit ontmoet: “Als het kon, was ik weg gegaan”

Romina en Jan
VTM Romina en Jan
Als het aan Romina had gelegen was ze weggelopen uit ‘Boer zkt. vrouw’ op het moment dat ze samen met 400 andere vrouwen haar brief moest afgeven aan boer Jan. “Ik ben geen grote feministe, maar dat voelde toch niet fijn. Zo denigrerend.”

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat Romina samen met enkele andere meisjes afzakte naar Narrabri, Australië om Jan te overtuigen van haar liefde. Intussen zijn de twee een gelukkig koppel en verhuisd naar het West-Vlaamse Dudzele.

Toch scheelde het niet veel of de twee hadden elkaar nooit ontmoet. Romina had nog nooit naar ‘Boer zkt. vrouw’ gekeken en vond het helemaal niet leuk dat ze tussen 400 andere vrouwen haar brief moest afgeven. “Ik ben geen grote feministe, maar dat voelde toch niet fijn”, vertelt ze in Het Nieuwsblad. “Zo denigrerend, alsof je met al die vrouwen om één vent moet vechten … Had ik weg gekund, ik had het gedaan. Maar ik moest wachten tot er een bus terug ging en ben dan toch maar gaan aanschuiven. ‘Alsof die gast ooit nog zal weten wie ik ben’, dacht ik.”

En ook Jan voelde zich op dat moment ongemakkelijk. “Het was goeie televisie, maar ik vond dat zelf héél oncomfortabel. Toch sprong Romina er voor mij die dag al uit. Ik wist nog wie ze was, toen ik haar brief las, uit die honderden vrouwen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.