Exclusief voor abonnees

Het ‘Love Island’ succes blijft uit: “Inhoudsloze tv in een luxegevangenis”

VIER
Het werd met toeters en bellen aangekondigd, maar na amper twee weken sleurt het nieuwe datingprogramma 'Love Island' zich amechtig voort. Wat in het beste geval guilty pleasure had moeten zijn, werd ultieme saaiheid. En VIER wil er nog mee doorgaan tot eind juli.

Aanvankelijk leek het een slimme zet van VIER. Aangezien er in juni op andere zenders weinig 'must see'-concurrentie is, zouden de kijkers gemakkelijker de weg naar 'Love Island' vinden. De datingshow opende op maandag 27 mei dan ook hoopvol met 252.437 livekijkers. Met de uitgestelde kijkers bijgerekend 325.509. De volgende dagen zakten de cijfers weg, met de 'best of'-aflevering op zaterdag als dieptepunt: 17.702 livefans. Deze week startte nog behoorlijk, maar de héél bescheiden prognose van de SBS-zender - 200.000 kijkers halen - wordt live niet meer gehaald. Zo klokte de exit van Kaat en Vinnie woensdag af op 135.233 fans. Moest dáárvoor de zorgvuldig uitgebouwde reputatie, met kijktoppers als 'De Rechtbank', 'Niveau 4', 'De Slimste Mens' en 'De Mol', te grabbel gegooid worden?

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vangeel

  Love island is nog slechter dan Temptation Island

 • herman hoogmartens

  Laat die mooie lijven toch streaken op een finale van de Champignons league. .Dan is er toch wat entertainment

 • Vera Decoster

  En die voice-over Jeroen Verdick praat zoals een meester van de kleuterklas. Nutteloze tv, afvoeren.

 • Johan Billiet

  En dan maar klagen dat Vlaamse productiehuizen het moeilijk hebben..nu ja...zolang er dom volk bestaat die er naar kijkt..

 • Loesje Vranken

  Debiel programma.1 aflevering en stuk vd 2de gezien.Normaal kijk ik zoiets nooit. Besluit : Als uw pa een bv is dat geen garantie dat de zoon een prachtig programma kan maken. Jaloezie tot en met, enige vrouw die haar eigen was en normaal deed werd niet verkozen.