Het huis van Bella uit 'Twilight' staat te koop (en het is relatief betaalbaar)

Summit Entertainment
Het huis waarin personage Bella Swan in de 'Twilight'-films woonde, staat te koop. De woning in St. Helens in de staat Oregon wordt aangeboden voor 349.900 dollar, zo'n 309.000 euro.

In het huis zijn daadwerkelijk scènes van de eerste film van de populaire vampierenreeks opgenomen. Vooral Kristen Stewart (Bella) en Billy Burke, die in de films haar vader Charlie speelde, brachten tijd door in de vrijstaande woning. Voor de vier volgende films werd de binnenkant van het huis nagebouwd in een studio.

De huidige eigenaar laat aan USA Today weten dat het productieteam voor de opnames in 2008 zijn hele huis hebben geschilderd en opgeknapt. "Ik kan niet uitleggen hoe het voelt om een film te kijken en mensen te zien koken in jouw keuken", vertelt hij aan de krant. De eigenaren hebben alles gehouden zoals in de film en noemen de woning in de advertentie 'Bella's huis'.

Alhoewel de woning in de staat Oregon ligt, speelde 'Twilight' zich eigenlijk af in het echt bestaande stadje Forks, in de naburige staat Washington. Dat zag met de enorme populariteit van de films het aantal toeristen de hoogte inschieten. Waar er voor 'Twilight' zo'n 10.000 toeristen per jaar naar Forks kwamen, liep dat in de hoogtijdagen van de vampierenreeks in 2010 op tot 73.000.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.