Herman Verbruggen over Walter ‘Pico’ Michiels: “Weinig mensen hebben nog vat op hem”

Herman Verbruggen en Walter Michiels
Ment/Bollen Herman Verbruggen en Walter Michiels
Afgelopen zondag was Herman Verbruggen (56) te gast bij Ment Tv, daar kwam hij nog een keer terug op de samenwerking met zijn voormalige collega Walter Michiels (55), die Pico Coppens speelde in ‘F.C. De Kampioenen’. “Iedereen zou een beetje meer Walter moeten zijn”, zegt hij.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik hoor niets meer van Pico, maar dat heeft hij voornamelijk aan zichzelf te danken”, zegt Herman Verbruggen wanneer Micha Marah hem vraagt naar zijn oude collega. “Hij zit in een soort zone waar denk ik weinig mensen nog vat op hebben.”

Walter Michiels was tijdens de reeks in het echte leven de partner van Ann Tuts, die Doortje speelde in de reeks. “Ik vond Walter een van de boeiendste mensen uit de Kampioenen”, vertelt de acteur. “Iedereen zou een klein beetje Walter Michiels moeten zijn. Hij stond heel relativerend in de wereld en ik vond hem echt een zalig persoon. Maar ik zeg altijd: iedereen zou een beetje van hem moeten hebben, maar hij had er te veel van.”

Psychiater

Het gaat niet goed met Walter Michiels. In september stelde een Leuvense strafrechter een psychiater aan om de voormalige acteur te begeleiden. Samen met een kompaan stal Michiels in 2017 in Leuven acht nummerplaten, drie terrastafels, een paraplu en een gsm. Begin dit jaar zou hij ook nog iemand bedreigd hebben. Michiels daagde zelf niet op in de rechtbank.

Tijdens de feiten was hij een tijdlang opgenomen in een instelling. Daarvoor was hij een periode dakloos en werd hij vaak dronken op straat aangetroffen. Voor die feiten kreeg hij recent nog 200 euro boete.

Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven
Kim Aerts Walter Michiels in januari aan de rechtbank van Leuven27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lotte dequeecker

  Ik ging naar het huis van mijn grootouders en dan zie ik hem in het midden van de straat staan en dan zei mijn oma dat ik pico Coppens van fc de kampioenen ik was geschokkeerd.

 • Eddy Claes

  Eva Bosman, bedankt voor uw reactie en idd niemand kiest daarvoor en Pico moet gewoon geholpen worden en het kan iedereen van ons overkomen hoor ! Ik heb medelijden met die man en idd zijn ex collega's helpen hem ook niet ! Jammer !

 • Ruben Hennon

  Ze zouden hem moeten casten voor de nieuwe Kampioenen film.

 • marnix vande wiele

  Als alcohol verslaafde heb je GEEN probleem denk je. Hoe meer men er jou attent op maakt hoe minder je wilt stoppen. Genezing komt er pas als je zelf beseft dat je een probleem hebt. Ik ben zelf een zuipschuit geweest. Nu al 36 jaar droog. Spreek uit ervaring

 • Yves Van Rossem

  Een staaltje van de verwoestende werking van alcohol ... jammer want ik zag "pico" graag spelen in de kampioenen ...