Exclusief voor abonnees

Herman Brusselmans en Lena zien een kind wel zitten: “Maar de kans dat ik heel vroeg mijn man verlies, is wel groot”

Kristof Ghyselinck
“Samen oud worden gaat niet lukken”, beseft Herman Brusselmans (61). “Maar ik zal tenminste wel échte liefde hebben gekend”, pikt zijn 34 jaar jongere, Nederlandse vriendin Lena in tijdens een interview met Dag Allemaal. En voor die liefde trotseert het koppel vuile blikken, beledigingen en zelfs fysiek geweld.

Ze komen niet veel buiten, Herman Brusselmans en zijn Lena. Dus ging Dag Allemaal hen thuis opzoeken. In zijn Gentse loft nestelt Lena zich tegen Herman. Ze legt haar voeten op zijn schoot, plukt liefdevol een pluisje van zijn trui. Op de salontafel ligt Hermans nieuwste boek, ‘Zo dom als Albert Einstein’. Op de cover: Herman met het kapsel van Einstein en bijbehorende snor. “Weet je wat ik me nu plots afvraag”, zegt Lena. “Heb jij ooit écht een snor gehad?” “Nee, baby”, zegt Herman. “Ik zie er al veertig jaar hetzelfde uit.”

Nochtans wilde jouw uitgeverij je wel restylen, hé: een ‘nieuwe’ Herman, in maatpak en met een kort kapsel.

Herman: “Er was een meeting om mijn look te bespreken. Ik was op m’n tenen getrapt. Oké, mijn boekenverkoop was wat gedaald, maar met zulke stunts moeten ze bij mij niet afkomen.”

Je haar is wel wat korter dan vroeger.

Lena: “Éindelijk iemand die het ziet.”

Herman: “’t Schijnt dat ik nu nóg meer op Guy Swinnen lijk. M’n haar is in de loop der jaren amper uitgedund. Aan de zijkanten wordt ’t wel grijs.”

Nog even over die dalende boekenverkoop, Herman. Dat jij opdraaft in programma’s als ‘Twee Tot De Zesde Macht’ en ‘De Slimste Mens’, zorgt dat niet voor een stuwende impuls?

Herman: “Nee. Ik kom al sinds ‘Het Huis Van Wantrouwen’ in ’91 op tv, maar dat heeft zich nooit vertaald in een meerverkoop van mijn boeken.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Myriame Baeten

  Ze zie er echt gelukkig uit❤️

 • Maxime Verelst

  Waarom moet een koppel altijd max 3 jaar van mekaar verschillen? Omdat dat altijd al zo geweest is en je dan samen kan sterven? Nou zeg. Ik heb vrienden en zakenpartners die 20 jaar ouder zijn en ook die 15 jaar jonger zijn, ook geen probleem. Als het klikt tussen mensen, dan klikt het gewoon.

 • Nicolas Van Hoecke

  Nu gaat iedereen weer zeggen op liefde staat geen leeftijd, ze lijken gelukkig, het is ons leven niet dus laat ze doen.....Het is voos en niets anders. Was hij schatrijk zou iedereen zeggen dat ze een golddigger is maar hier is het dan OK....vraag mij af moest het jullie dochter zijn of je het nog zo OK zou vinden. Ik weet het antwoord al.

 • Geert Van de Putte

  Een paar weken geleden kwam ik hen tegen in Gent. Herman zag er inderdaad heel goed uit! Leuk te zien dat de liefde hem zo een deugd doet. En van de reacties van andere zou ik le niet teveel zorgen maken, komt voort uit onwetendheid, verveling en jaloezie. Geniet van elkaar!!

 • Jil Heirman

  Jaja, iedereen heeft z’n mond vol over “ware liefde” en bla bla bla. Moest het omgekeerd zijn en een man van in de twintig was samen met een bejaarde vrouw, kwamen jullie allemaal beledigingen en verwensingen tekort..