Herman Brusselmans (60) over vaderschap: "Een kind met Lena (25) is niet uitgesloten"

Jan De Meuleneir/Photonews
In de podcast van Qmusic-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe was deze week Herman Brusselmans te gast. De schrijver verklapt daarin enkele zaken over zijn privéleven: zo gaan hij en zijn vriendin Lena (25) samenwonen, en misschien komt er ook nog wel een kindje.

In die podcast stellen Maarten en Dorothee elke week de 10 meest Gegoogelde vragen over hun gast. Op plaats twee: 'heeft Herman Brusselmans kinderen?' "Ik heb een relatie van 14 en 18 jaar gehad en nu ben ik twee en een half jaar samen met Lena. Kinderen zijn natuurlijk altijd ter sprake gekomen", vertelt Herman. "Mijn eerste vrouw werd niet zwanger, ook al was alles medisch in orde, en mijn tweede vrouw wilde geen kinderen. Met Lena is daar wel sprake van, maar het blijft natuurlijk een probleem. Je kan met elkaar niet oud worden, en dat kind zal zijn vader ook niet al te oud zien worden. Als ik 80 word is dat kind nog maar 18, hé. Maar 100% is het nog niet uitgesloten", verklapt Herman.

Daarnaast haalt Brusselmans ook uit naar Schild en Vrienden. "Ik ga niet zeggen ‘de maatschappij verrechtst’, want Schild en Vrienden bestaat. Dat zijn 900 idioten die totaal niets voorstellen. Als die zeggen: je mag geen seks hebben voor het huwelijk en je mag geen abortus en euthanasie plegen, is de maatschappij dan aan het verrechtsen of veranderen? Ze zitten in een geheime chatbox die wordt gekraakt, waarin ze verschrikkelijke beelden naar elkaar sturen. Mocht ik de persoon voor mij hebben die dat erop zet, die schiet ik bij wijze van spreken omver. Dat is van een walgelijkheid die niet te meten valt. Dat soort mensen bestaat, dus de maatschappij is aan het verrechtsen, dus we gaan moeten oppassen wat we zeggen,  maar zo ver zijn we nog lang niet."

Wist je trouwens dat Herman ook nog bibliothecaris is geweest?
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roy Cooks

  Plezant voor het kind, een oud péke als vader...

 • danny yde

  yep, twee kinderen gaat hij niet aankunne.

 • luc van duyse

  Heb het altijd al gedacht : dien Brusselmans , dat is er enen om mee te kweken !

 • frieda schaut

  en in de puberteit al wees zijn, brusselmans denk eens na voor je voor een kind gaat,je bent niet meer van de jongste hé!

 • daniel vanmechelen

  Dan zal dit kind wel blauwe oogjes hebben , van al die pilletjes.