Stijn Meuris met Noordkaap in de Ancienne Belgique.
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Meuris met Noordkaap in de Ancienne Belgique. © Photonews

Herboren Stijn Meuris na 23 jaar weer met Noordkaap in Werchter: “Vroeger was ik soms na drie songs buiten adem”

muziek‘The Barn’ is klaar voor een Vlaamse zangstonde. Na bijna een kwarteeuw speelt Noordkaap vandaag weer in Werchter. Gewapend met enkel hits en een topfitte frontman. “Vroeger was ik soms na drie songs buiten adem. Maar sinds mijn hartaanval leef ik anders.”

 1. Stijn Meuris maakt comeback met Noordkaap: “Voor iemand die 6 minuten dood was, voel ik me behoorlijk levendig”
  PREMIUM
  Muziek

  Stijn Meuris maakt comeback met Noordkaap: “Voor iemand die 6 minuten dood was, voel ik me behoorlijk levendig”

  Twintig jaar plus twee. Een afgerond jubileum werd het door corona niet, maar het houdt Noordkaap niet tegen vanavond zijn comeback te vieren. Stijn Meuris (57), die in die twee jaar noodgedwongen stilte nog een hartaanval overleefde, speelt met z’n band drie keer in een uitverkochte AB. “Ik denk niet dat mijn muziek ooit beter was dan bij Noordkaap. Ik zou vandaag een arm geven voor een songtitel als ‘Wat is kunst’.”
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.