1985: de hoogdagen van Rock Torhout
2022: Hendrik op hetzelfde veld, nu tussen de maïs. Het podium stond beneden voor de bomenrij
Volledig scherm
PREMIUM
1985: de hoogdagen van Rock Torhout 2022: Hendrik op hetzelfde veld, nu tussen de maïs. Het podium stond beneden voor de bomenrij © PN/Florian Van Eeno

Hendrik groeide op tegenover artiesteningang Rock Torhout: “De boer smokkelde me binnen en ik voelde ‘dìt is mijn wereld’”

MuziekAls kind stond Hendrik Willemyns (50) van de Belgische band Arsenal, oog in oog met U2. Op zijn eigen oprit. Voor zijn eigen deur. De Simple Minds reden zijn brievenbus omver. En de drummer van Lou Reed probeerde zijn oudere, blonde zus de tourbus in te lokken. De artiesteningang van Rock Torhout lag recht tegenover Hendriks ouderlijk huis. “Was ik één dorp verder in Zwevezele geboren, mijn leven was waarschijnlijk anders gelopen." 

5 reacties

 • ludo Rijnders

  2 maanden geleden
  Ik herhinner me het als gisteren. Het was 1979. Ik was 19 jaar. Met vrienden en vriendinnen op Zundaps en Kreidlers naar De Panne. Kocht ik daar toch wel mijn favorite must have, Den Humo. Mannen er schijnt een festivalletje te gebeuren in Torhout!Brommers in gang getrapt en scheuren maar. Wat kon het ons schelen die regen. Prachtige lijven van The Runaways, stylistische klanken van Talking Heads en de rauwe rock van Dave Edmunds en Nick Lowe. I'll never forget it.
 • Luc Vanderkelen

  2 maanden geleden
  Ik was erbij in 1981
 • Jan Wybo

  2 maanden geleden
  Zalige tijd
 • Yves François

  2 maanden geleden
  Het was een prachtige weide, de beste voor concerten in België. Een natuurlijke arena.
 • Katleen Claeys

  2 maanden geleden
  Prachtig !
 1. Joshua en Fabrizio over daten na reality-tv: "Afgerekend op de persoon die ik toen was”
  Play
  Showbizz

  Joshua en Fabrizio over daten na reality-tv: "Afgerekend op de persoon die ik toen was”

  Voor de finale van ‘Love Island’ heeft Streamz een echt ‘love’-eilandje gebouwd op het Eilandje in Antwerpen. Hier konden bekende gezichten uit reality-datingprogramma’s, zoals Fabrizio en Joshua, een date meenemen om samen die finale te bekijken. Showbits-reporter Desna trok naar het ‘love’-eilandje en vroeg hen of daten na een deelname een datingprogramma nu een voor- of nadeel is.
 2. Nieuwe liefde van André van Duin liet alles achter voor hem: “Ik heb volledig gebroken met mijn vorige leven”
  PREMIUM
  SHOWBIZZ
  6

  Nieuwe liefde van André van Duin liet alles achter voor hem: “Ik heb volledig gebroken met mijn vorige leven”

  “Ik kwam binnen en ben pas drie dagen later weer bij hem weggegaan.” Sinds Fernando in mei vorig jaar op de koffie ging bij André van Duin (75) om herinneringen op te halen aan de overleden Corrie van Gorp, leidt de Nederlands-Spaanse danser Fernando Reyes (61) een volledig nieuw leven. Hij gaf weer kleur aan de Nederlandse komiek zijn leven, die rouwde om de dood van zijn echtgenoot Martin. Al moest hij daarvoor wel breken met zijn Spaanse echtgenoot...