Helmut Lotti over zijn liefdesleven en de moeilijke relatie met zijn dochter: "Ze heeft me hard aangepakt"

VIER
Gisterenavond was het de beurt aan Helmut Lotti om zijn hart te luchten in de Bedgeheimen-rubriek van 'Gert Late Night'. Hij praatte openhartig over zijn gebroken carrière in Nederland en zijn woelige liefdesleven.

In eigen land is Helmut een grote ster, maar in Nederland is zijn carrière 'kapotgeschreven door de pers', vertelde hij aan James Cooke. "Ik las elke dag dingen over mij alsof ik een of ander monster was", klonk het. "Ze beweerden bijvoorbeeld dat ik mijn dochter ontvoerd had en had ondergebracht bij mijn tante."

In zijn beginjaren was hij zelf ook zijn ergste vijand. "Ik heb er zelf bijna voor gezorgd dat mijn carrière voorbij was, door wat ik zei in interviews over andere muzikanten. Ik liep echt naast mijn schoenen, ik dacht dat ik de nieuwe Elvis Presley was."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nooit meer trouwen

Dat zijn liefdesleven een moeilijk parcours kende, beseft hij maar al te goed. "Ik wilde het beter doen dan mijn ouders, maar uiteindelijk deed ik het nog slechter. Zij zitten elk nog in hun derde huwelijk, en bij mij is zelfs dat al voorbij." Zijn huidige vriendin Marieke is wat hem betreft wel de liefde van zijn leven. "Maar ik zal nooit meer trouwen. Als ik een verloving aankondig, lacht heel Vlaanderen haar uit, en dat wil ik niet. Alhoewel, misschien trouw ik met haar een jaar of twee voor ik sterf, om haar veilig te stellen."

Helmut heeft intussen ook een goede relatie met zijn dochter, mede door de pauze in zijn carrière. "Ik ben even gestopt omdat ik het allemaal niet meer wist. Geen enkele relatie bleef duren en ik zag mijn dochter nooit. Intussen hebben we de relatie waar ik altijd van gedroomd heb, maar ze heeft mij een tijdje hard aangepakt ook, toen ze een jaar of veertien was. En dat was best terecht ook."
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Verschaeren

  Lotti , respect vent ! .

 • Carlo Verstappen

  Ik denk dat het heel moeilijk is om niet naast je schoenen beginnen lopen met al die aandacht en uitnodigingen die je krijgt van vrouwen, en vrouwen zijn helemaal niet subtiel als ze iets van je verlangen.

 • Maurice Goris

  Hij heeft zaken gedaan die niet kunnen, maar ik weet niet waarom er mensen zijn die hem volledig afbreken. Geef hem een nieuwe kans, ik vind dat deze jongen na zijn bezinning over zijn levensstijl, een nieuwe start verdiend, Er zijn nog anderen die naast hun schoenen lopen, dat ze daar eens iets over vertellen. Bedankt Helmut, dat U terug zanger bent geworden, we hebben Uw stem gemist.

 • Gerd Van nieuwenhove

  Moeten we nu echt naar die zever luisteren ? Twee keer voor de kerk trouwen , scheiden, vreemd gaan en janken .... Tv voerder voor de flaming !

 • rudiger lampaert

  Wat een blét er, loopt al jaren naast zijn schoenen.