Helmut Lotti
Volledig scherm
Helmut Lotti © Facebook

Helmut Lotti openhartig over opgroeien in armoede: “Schoenen uit de Shoekonfex en het toilet was een plank met een gat in”

ShowbizzHelmut Lotti (50) groeide op in de Gentse volksbuurt Heilig-Hartwijk in Sint-Amandsberg. De zanger had het thuis niet breed, vertelt hij in HUMO. “Maar elke dag kwam er deftig eten op tafel.”

35 reacties

 • Wilfried Ingels

  2 jaar geleden
  In de jaren na de oorlog was dat overal zo.Wij hadden ook een toilet een plank met een gat in en krantenpapier als wc papier.Een badkamer en chauffage was er niet.In de winter miest je dus buiten en toen waren er nog strenge winters.Maar het waren gelukkige tijden.We hadden niets te kort van voeding en alle groenten waren zelf gekweekt.Een auto hadden we nog niet want toen waren er nog bijna geen auto’s.
 • Marie France Paulus

  2 jaar geleden
  Ik ben ook op gegroeid in armoede, zelf mijn kinderen hebben de plank met een gat in als w.c gekend. en met ne grote pollepel ledigen. We zette de kinderen op de kast om hun voeten dan in de Pombak te wassen. We gingen 1h te voet door het veld om naar school te gaan, in de winter liepen we met kranten onder ons kleren om warm te hebben. In de zomer zaten de mensen buiten te babbelen tot laat in de nacht. Geef mij maar die ouwe tijd, toen kende men iedereen, nu kent men niemand meer.
 • Kurt Van damme

  2 jaar geleden
  Alstublieft zeg er zijn genoeg mensen die het nog erger hadden in hun jeugd ik kan er zelf van mee spreken en ik ben van de wijk heilig hart ik heb het stukken slechter had en dank zij pappa lotti heb ik een rot jeugd gehad als je al heel je leven wordt bekeken als bastaard en wordt beschimpt En helmut had een hard werkende moeder daar heb ik veel respect voor groeten van je bastaardbroer kurt uit sint-amandsberg
 • Henri vanderhoven

  2 jaar geleden
  Je noemt het arm,ten opzichte van de (soms onnodige luxe) die je nu hebt, akkoord maar je was gelukkig in die eenvoud .Je "luxeleven" vanaf dan was wat meer "hobbelig" en of je dat met perioden gelukkig kan noemen? Maar 't is je gegund.
 • Carla Haagdorens

  2 jaar geleden
  Ik ben meer dan 25 jaar later,nog steeds onder de indruk van het concert in de bijloke in Gent van Helmut waar hij zonder microfoon een ongelooflijk concert gegeven heeft. Toptalent zeg ik. Laat ze maar lachen. Bescheiden en zeer muzikaal. Respect
 1. Matige kijkcijfers na eerste week: Rode Duivels behoeden VRT (nog even?) van WK-voetbalkater
  TV
  7

  Matige kijkcij­fers na eerste week: Rode Duivels behoeden VRT (nog even?) van WK-voetbalka­ter

  Het WK-voetbal leeft voor geen meter in ons land, behalve als de Rode Duivels spelen. Maar hoelang zal dat nog duren? Na de 1,9 miljoen fans voor hun eerste match, keken zondag 1,7 miljoen Vlamingen naar het pijnlijke verlies van hun idolen. En zo redden die arme Duivels de VRT (voorlopig) van een ferme kijkkater. Want er stemt opvallend minder volk af op het totale WK-aanbod. Zelfs Karl Vannieuwkerke moet het met gemiddeld ruim 160.000 kijkers of 30 procent minder doen dan bij het WK in 2018 in Rusland.