Helmut Lotti
Volledig scherm
Helmut Lotti © Facebook

Helmut Lotti openhartig over opgroeien in armoede: “Schoenen uit de Shoekonfex en het toilet was een plank met een gat in”

ShowbizzHelmut Lotti (50) groeide op in de Gentse volksbuurt Heilig-Hartwijk in Sint-Amandsberg. De zanger had het thuis niet breed, vertelt hij in HUMO. “Maar elke dag kwam er deftig eten op tafel.”

35 reacties

 • Wilfried Ingels

  9 maanden geleden
  In de jaren na de oorlog was dat overal zo.Wij hadden ook een toilet een plank met een gat in en krantenpapier als wc papier.Een badkamer en chauffage was er niet.In de winter miest je dus buiten en toen waren er nog strenge winters.Maar het waren gelukkige tijden.We hadden niets te kort van voeding en alle groenten waren zelf gekweekt.Een auto hadden we nog niet want toen waren er nog bijna geen auto’s.
 • Marie France Paulus

  9 maanden geleden
  Ik ben ook op gegroeid in armoede, zelf mijn kinderen hebben de plank met een gat in als w.c gekend. en met ne grote pollepel ledigen. We zette de kinderen op de kast om hun voeten dan in de Pombak te wassen. We gingen 1h te voet door het veld om naar school te gaan, in de winter liepen we met kranten onder ons kleren om warm te hebben. In de zomer zaten de mensen buiten te babbelen tot laat in de nacht. Geef mij maar die ouwe tijd, toen kende men iedereen, nu kent men niemand meer.
 • Kurt Van damme

  9 maanden geleden
  Alstublieft zeg er zijn genoeg mensen die het nog erger hadden in hun jeugd ik kan er zelf van mee spreken en ik ben van de wijk heilig hart ik heb het stukken slechter had en dank zij pappa lotti heb ik een rot jeugd gehad als je al heel je leven wordt bekeken als bastaard en wordt beschimpt En helmut had een hard werkende moeder daar heb ik veel respect voor groeten van je bastaardbroer kurt uit sint-amandsberg
 • henri vanderhoven-peters

  9 maanden geleden
  Je noemt het arm,ten opzichte van de (soms onnodige luxe) die je nu hebt, akkoord maar je was gelukkig in die eenvoud .Je "luxeleven" vanaf dan was wat meer "hobbelig" en of je dat met perioden gelukkig kan noemen? Maar 't is je gegund.
 • Carla Haagdorens

  9 maanden geleden
  Ik ben meer dan 25 jaar later,nog steeds onder de indruk van het concert in de bijloke in Gent van Helmut waar hij zonder microfoon een ongelooflijk concert gegeven heeft. Toptalent zeg ik. Laat ze maar lachen. Bescheiden en zeer muzikaal. Respect
 1. Maak de hele zomer kans op een uniek verblijf in de Q-Sunset Loft in Oostende met Qmusic
  Showbizz

  Maak de hele zomer kans op een uniek verblijf in de Q-Sunset Loft in Oostende met Qmusic

  Qmusic brengt deze zomer elke week een droom voor vele luisteraars in vervulling: een week lang logeren in de prachtige Q-Sunset Loft boven het Kursaal Oostende met zicht op de zee, het strand en de dijk van de koningin der badsteden. Vanaf vrijdag 21 mei krijgt telkens een luisteraar de sleutel van deze unieke loft met het allerbeste uitzicht in Oostende om er een week te verblijven met alles erop en eraan.
 2. Nog 2 dagen tot het Songfestival. Vintage shirts en Belgische mode: zo verscheen Hooverphonic op de turquoise loper
  Songfestival
  4

  Nog 2 dagen tot het Songfesti­val. Vintage shirts en Belgische mode: zo verscheen Hooverpho­nic op de turquoise loper

  We hebben meer dan een jaar moeten wachten op het Songfestival, en dat was er ook aan te merken op de turquoise loper die vandaag werd uitgerold in de haven van Rotterdam. Verschillende artiesten haalden doelbewust hun meest opvallende outfit uit de kast. Onze Belgische inzending Hooverphonic hield het dankzij stylist Tom Eerebout classy en cool. “Het moest perfect zijn. De zoektocht naar de juiste t-shirts alleen al nam maanden in beslag”
 1. Staf Coppens maakt zijn debuut op het ijs maar dat loopt minder vlot dan verwacht
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens maakt zijn debuut op het ijs maar dat loopt minder vlot dan verwacht

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"