Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Helft van vrouwen in cultuur- en mediasector ervaarde afgelopen jaar grensoverschrijdend gedrag

ShowbizzDe helft van de vrouwen in de cultuur- en mediasector heeft het voorbije jaar grensoverschrijdend gedrag ervaren. In de meeste gevallen gaat het om ongepaste seksuele of seksistische opmerkingen, maar in de culturele sector geeft een kwart van de vrouwen ook aan dat ze het voorbije jaar te maken kregen met ongewenste fysieke toenaderingen. In de mediasector is dat één vrouw op de vijf. Vlaams minister van Cultuur en Media Sven Gatz (Open Vld) is geschrokken door de resultaten en komt met een actieplan.

40 reacties

 • Joseph Van Gool

  4 jaar geleden
  Gaat dit nu nooit meer stoppen? Dit is een echte heksen jacht aan het worden, dit gaat echt de verkeerde kant op.
 • Sebastian Peeters

  4 jaar geleden
  Vroeger waren mensen ook mondiger om direct te reageren, nu lachen ze eens en eenmaal ze alleen thuis zijn en zich vervelen, schrijven ze maar een berichtje op Facebook waar ze zichzelf de slachtofferrol toedienen en de ganse maatschappij de schuld te geven.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  4 jaar geleden
  sorry maar zit ook in die sector en het is idd meer dan gewoon dat vrouwen zich met plezier aanbieden met pikante insinuaties om een job te bekomen. Dan moet je later niet komen klagen. Het zijn trouwens niet alleen vrouwen die dat doen, ook mannen... maar die klagen niet, die zijn zich bewust van wat er gebeurt is! Hoog tijd dat al die vrouwen een op het beklaagde bankje terecht komen. Hoe kan je je als man tegenwoordig nog verdedigen voor beschuldigingen!
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Ik heb zo'n lichtbruin vermoeden dat diezelfde helft zich ook zelf opstelt dat ze openstaan voor een promotie over de sofa in het kantoor van de baas.
 • D. Janssens

  4 jaar geleden
  Ik heb bijna een burnout van al dat psychosociaal geleuter in de wetgeving! Het probleem is dat deze wetgeving 1 pot nat is om de teveel aan afgestudeerde psycholoogjes van den dop te houden.
 1. Alweer een seizoen afzien? Zo hevig ging het eraan toe achter de schermen van ‘Nonkels’: “Wat Rik en Jelle deden, is de hel”
  Showbizz
  31

  Alweer een seizoen afzien? Zo hevig ging het eraan toe achter de schermen van ‘Nonkels’: “Wat Rik en Jelle deden, is de hel”

  Het staat vast: ‘Nonkels’ op Streamz krijgt een tweede seizoen. Dat betekent dat Rik Verheye (35) en Jelle De Beule (41) nog eens in de huid van Luc en Willy mogen kruipen. Al moesten de acteurs daar ook in het eerste seizoen al heel wat voor over hebben. Van zweetkoppen, gevoelige huidjes tot buikprotheses waarvoor elk haartje één voor één moest worden ingebracht: de acteurs brachten elke dag vier uur in de schminkstoel door. “Het voelde alsof we een pudding op zijn gezicht moesten plakken.”
 2. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.