Exclusief voor abonnees

Heidi Lenaerts is reumapatiënt: “Chronische pijn is onzichtbaar, maar ik voel het wel”

Heidi Lenaerts, Oostende Heidi Lenaerts
Dieter Bacquaert Heidi Lenaerts, Oostende Heidi Lenaerts
Vlak voor de zomer zetten Klara-presentatrice Heidi Lenaerts (44) en haar gezin een grote stap: ze verhuisden van de groene rand van Brussel naar Oostende. Als reumapatiënt weet ze als geen ander dat ze niet moet wachten om haar dromen waar te maken.

Heidi bracht haar jeugd door in Beringen, maar voor haar job bij Studio Brussel verhuisde ze naar Brussel. Afgelopen zomer nam ze opnieuw een drastische beslissing en ging ze met haar gezin in Oostende wonen, in de Belle Epoquewijk achter het Thermae Palace Hotel. “Mijn ouders vinden dat ver, maar het is een beetje hun eigen schuld”, lacht Heidi. “We gingen vroeger altijd aan zee op vakantie, toen is wellicht mijn liefde voor de Belgische kust ontstaan. En de voorbije jaren trokken we met ons gezin elke schoolvakantie naar Oostende, waar mijn schoonouders een appartement hebben. We kenden de stad dus al goed voor we de stap waagden.”

Het was voor jullie dus geen zware beslissing?

“Nee, Ronald en ik zijn stadsmensen, maar hier kan je zowel genieten van de drukte als van de rust. Omdat de zee nooit ver weg is, voel ik me nooit opgesloten, wat je in een stad als Brussel wel hebt. Bij de vroeggeboorte van onze dochter Lily Rose had ik al zoiets van: je moet doen in het leven wat je graag doet, je weet nooit wat er gebeurt. Toen ik reuma kreeg, werd dat gevoel alleen maar versterkt. En toen onlangs Studio Brussel-presentator Christophe Lambrecht veel te jong overleed, wist ik het helemaal zeker: het is goed dat we onze dromen nu najagen. We moeten niet wachten tot ons pensioen.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • zina riffia

  Hetzelfde met MS. Zolang men het niet ziet, staat het gelijk met "je bent niet ziek", voor de buitenwereld.

 • De Waen Luc

  en zeggen dat cdb even goed helpt bij reuma, zelfs stukken beter ..vraag het aan Morgan Freeman

 • Theo Striem

  Er is geen begrip in onzichtbare pijn zelfs de geneesheer op het FOD lachte me uit Ik heb hem hetzelfde gewenst

 • tania vincart

  Mijn dochter is 28 jaar en reumapatient,niemand die het ziet maar commentaar geven ze wel, onvoorstelbaar zo weinig begrip.

 • Focke Didier

  Beste Heidi, Mijn vrouw zit in de zelfde situatie en ik weet ook dat ze vele dagen enorm afziet. Ook veel sterkte toegewenst