Harvey Weinstein beschuldigd van aanranding van 16-jarig meisje

AP
Er is een nieuwe aanklacht bekend tegen voormalig Hollywood-producer Harvey Weinstein. Die wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een meisje van slechts zestien jaar oud, zo blijkt uit een reeks gerechtsdocumenten die Sky News kon inkijken.

Volgens de documenten verhuisde de tiener in 2002 van Polen naar de VS. Ze ontmoette Weinstein op een evenement dat georganiseerd was door haar modellenagentschap. Het meisje, dat in de gerechtsdocumenten anoniem blijft, trok een paar dagen later naar het huis van de producer in New York, waar hij seks met haar wilde. "Weinstein bedreigde haar en zette haar onder druk, waarbij hij erop wees dat hij de carrières van Penelope Cruz en Gwyneth Paltrow had gelanceerd", bericht Sky News op basis van de documenten.

Volgens haar advocaten werd het meisje "gedwongen" om hem te bevredigen. Weinstein zou haar duidelijk gemaakt hebben dat ze "door niet in te gaan op zijn seksuele avances, geen kans maakte in Hollywood". De twee zouden elkaar nadien nog verschillende keren hebben gezien.

De Poolse tiener is het jongste gekende slachtoffer van Weinstein. Haar verhaal maakt deel uit van een groepsklacht die werd ingediend door het advocatenbureau Hagens Berman, aldus Sky News. Dat advocatenbureau viseert niet alleen Weinstein zelf, maar ook zijn filmstudio en een reeks individuen omdat zij op de hoogte zouden zijn geweest van zijn praktijken.

Weinstein is momenteel vrij op borg. Er zijn nog zes strafaanklachten hangende voor verkrachting en aanranding. De ex-producer ontkent alles. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudolf jacobs

  Alkes wat blank is en niet vrouwelijk lijkt steeds meer op slecht,beschuldigingen zonder bewijzen net zoals het racisme nog zo iets als wat niet blank is is geen racist al de rest wel,de blank is zijn eigen graf aant delven

 • Patrick De pauw

  Wanneer gaan ze met bewijzen komen alleen zeggen dat hij dit zou gedaan hebben begint de spuigaten uit te lopen en is gemakkelijk?maar bewijzen?dat is andere koek!

 • Fred De Meulemeester

  2002?zegt al meer dan genoeg! Je wacht zolang niet om zoiets aan te klagen!! En van schaamte kan bij die vrouwen niet worden gesproken want dan maak je jezelf niet ineens bekend aan heel de wereld en wil je zeker niet de grote madam voor camera uithangen! Als je je uit schaamte verstopt, blijf je dat ook. Ik moet de man niet maar de giecheltrutjes en hun verzinsels nog minder...

 • Jeanine Ruiter

  Patrick de Pauw; leg mij maar eens uit hoe je moet bewijzen dat je verkracht bent. Het is woord tegen woord. Daar komt bij dat in de US men omgekeerde bewijslast hanteert wat inhoudt dat je zelf je onschuld moet aantonen indien je aangeklaagd wordt. Het is dus aan hém om te bewijzen dat hij het niet heeft gedaan.

 • Marc Van der Vloedt

  Voor deze zal de (offer)tafel, waar hij met de slachtoffers ging aan onderhandelen, één el lager gezaagd worden.