Exclusief voor abonnees

Hans Bourlon van Studio 100 kijkt verder dan enkel financiële resultaten: “Elke ondernemer wil toch iets betekenen in de wereld?”

Dieter Bacquaert
Als CEO van Studio 100 is hij een van de meest succesvolle zakenmannen van ons land, maar dat betekent niet dat Hans Bourlon (57) niet weet wat het is om zich belangeloos in te zetten voor iets of iemand. Hij zette mee zijn schouders onder het online platform Trooper, en is al vijf jaar peter van een Somalische vluchteling, zo zegt hij in weekblad Story. 

Het sociale engagement van Hans heeft z’n wortels in het kleine dorp waar hij opgroeide, Baardegem bij Aalst. “Het verenigingsleven was daar enorm belangrijk en de scouts maakten een groot deel uit van mijn jonge leven: ik ben zelfs zeven jaar leider geweest”, vertelt Hans in Story. “Het draaide dan niet enkel om pinten drinken en jongeren entertainen, dat sociale engagement was toen al een duidelijk doel op zich. Dat verliep wel met vallen en opstaan. Ik herinner me dat we met kerst eens gingen koken voor de eenzamen uit ons dorp. Wij hadden onze kerstavond opgeofferd, en uiteindelijk kwam er nauwelijks iemand opdagen voor ons stemmige eetfestijn in de parochiezaal. Een man die er wel was, had er een verklaring voor: ‘Niemand wil zichzelf eenzaam noemen.’ We hadden onze oproep duidelijk anders moeten formuleren. Tja, al doende leer je.”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stephan Van den Berghe

  De minimumlonen zijn wettelijk vastgelegd evpraktisch netto. Dis hou op met het gestook. Ook opletten dat je niet teveel verdient op de kinderbijslag niet te verliezen.

 • Thomas De Lighbuer

  Een nieuw jaar brengt nieuwe leugens, nietwaar Pieter? Jobstudenten bij Studio 100 verdienen 6€ per uur? Leugens, ze verdienen net geen 11€ per uur en als ze het daaropvolgende jaar terugkomen krijgen ze 1€ per uur meer.

 • Chris Peetermans

  Gelijk heb je Pieter De Ruyter : mensen die verantwoordelijk zijn dat jobstudenten slechts 6 Euro verdienen, van dedeze hoef ik hun mening niet te kennen. Zoals Mahatma Gandhi al zei : als je verandering wil begin dan bij verandering bij jezelf en ik zou er bij toevoegen bij je organisatie.

 • sofie sliggers

  Op youtube staat een Nederlands intervieuw met deze man, aan de managers die enkel aan cijferkes denken, deze moeten zeker is kijken. Met gemotiveerde mensen heb je een beter resultaat,en betere cijfers. De ziekte binnen grote bedrijven is ook dat ze universitairen die niet onder aan de ladder begonnen zijn leiding laten geven. Mensenkennis is ook zeer belangrijk, dat leer je niet op de unif. Enkel door met mensen om te gaan, door Vb jeugdbeweging, krijg je zoiets onder de knie.

 • Pieter De Ruyter

  Dat zijn dan de mensen die jobstudenten 6 euro per uur betalen ... .