Hanne Troonbeeckx
Volledig scherm
Hanne Troonbeeckx © Dieter Bacquaert

Hanne Troonbeeckx is hoogsensitief: “‘Als HSP-coach wil ik nu ook andere mensen hun gebruiksaanwijzing leren vinden én gebruiken”

ShowbizzAl van kinds af aan had Hanne Troonbeeckx (40) het idee dat ze ‘anders’ was. Toch zou het tot 2015 duren eer ze zichzelf - door zelfdiagnose - het etiket ‘hoogsensitief’ opplakte. Sindsdien leerde Hanne met vallen en opstaan hoe ze haar hooggevoeligheid kan inzetten als een troef.

2 reacties

 • John Minne

  3 jaar geleden
  @alec volgens mij ontdek je meestal zelf dat je anders bent, en ga je op zoek naar antwoorden op je vragen. Tenzij men geboren wordt met een etiket in de hals "HSP" maar die heb ikzelf nog niet tegengekomen. Er is al heel wat lectuur te vinden over hsp. Laat ons niet oordelen over anderen. Zelfs niet hsp'ers houden er niet van.
 • Alec Verbruggen

  3 jaar geleden
  Tranentrekkend, een zelfdiagnose zonder enig inzicht of professionele begeleiding. Een belediging voor wie echt hoogsensitief is . Hetzelfde met burn-out, depressie, aspergersyndroom, het gehele spectrum van autisme : allen veel te veel misbruikt door mensen die denken dat het hip is of weer eens in de media willen komen. Verwerpelijk.
 1. 57-jarige actrice Elizabeth Hurley toont haar dansmoves in bikini: “Je ziet er nog 27 uit!”
  Play
  Celebrities
  4

  57-jarige actrice Elizabeth Hurley toont haar dansmoves in bikini: “Je ziet er nog 27 uit!”

  De Britse actrice Elizabeth Hurley heeft op Instagram een filmpje gedeeld waar ze al dansend in bikini is te zien. Hurley is duidelijk nog in topvorm op haar 57ste, en dat vinden ook haar volgers: “Wat een lichaam!”, klinkt het onder meer. Het is niet de eerste keer dat de actrice in bikini paradeert op haar sociale media. Elizabeth heeft namelijk een badkledinglijn die ze zo wil promoten.
 2. Jodelmeisje Laura Omloop krabbelt na 13 jaar opnieuw overeind: "Toen mijn mama en zus ziek werden, zat ik aan de grond”
  Play
  Showbizz

  Jodelmeis­je Laura Omloop krabbelt na 13 jaar opnieuw overeind: "Toen mijn mama en zus ziek werden, zat ik aan de grond”

  In 2009 stond ze als 9-jarige op het grote podium van ‘Junior Eurosong’ in Oekraïne. Dertien jaar later is Laura Omloop (23) uit Boechout volwassen en klaar voor een comeback. Deze week komt na een jarenlange radiostilte opnieuw een single uit. “De puzzelstukjes vallen opnieuw in elkaar”, zegt ze. Waarom Laura van de ene op de andere dag verdween, en hoe haar comeback klinkt, ontdek je in een nieuwe Showbits.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Alweer een seizoen afzien? Zo hevig ging het eraan toe achter de schermen van ‘Nonkels’: “Wat Rik en Jelle deden, is de hel”
  Showbizz
  31

  Alweer een seizoen afzien? Zo hevig ging het eraan toe achter de schermen van ‘Nonkels’: “Wat Rik en Jelle deden, is de hel”

  Het staat vast: ‘Nonkels’ op Streamz krijgt een tweede seizoen. Dat betekent dat Rik Verheye (35) en Jelle De Beule (41) nog eens in de huid van Luc en Willy mogen kruipen. Al moesten de acteurs daar ook in het eerste seizoen al heel wat voor over hebben. Van zweetkoppen, gevoelige huidjes tot buikprotheses waarvoor elk haartje één voor één moest worden ingebracht: de acteurs brachten elke dag vier uur in de schminkstoel door. “Het voelde alsof we een pudding op zijn gezicht moesten plakken.”