Alec Baldwin was zwaar aangedaan van het voorval.
Volledig scherm
Alec Baldwin was zwaar aangedaan van het voorval. © AP

“Halyna zei nog dat ze haar benen niet meer voelde”: wat er precies gebeurde tijdens het fatale schietincident van ‘Rust’

CelebritiesHet had nooit mogen gebeuren, maar toch sloeg het noodlot toe: Alec Baldwin (63) schoot op de set van ‘Rust’ zijn collega Halyna Hutchins neer met een pistool dat onschadelijk gemaakt zou moeten zijn. Eén van de aanwezige assistent-regisseurs legt uit wat er precies gebeurde op dat fatale moment. 

21 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Velen vrezen dat het nog erger zal worden. In afgelopen weekend zijn in 48 uur, volgens het "Gun Violence Archive", meer dan 120 mensen omgekomen bij schietpartijen. In de laatste 3 weken zijn 386 mensen vermoord in Amerika. Maar alle aandacht gaat naar de anti-gun über liberale engel Alec Baldwin, die met totaal wapen onbenul op z.g. "onverklaarbare wijze" schoot op de set van ‘Rust’ de ruggengraat in tweeën van Halyna Hutchins met een .44 caliber revolver uit 1860. Hij gaat niet vrij uit...
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Weer een hoop gezwam over kogels. Hoeveel er waren, wat voor kogels het zijn. Maar hoe je het ook bekijkt, kogels doden geen mensen, mensen doden mensen.
 • wim CLAES

  1 jaar geleden
  Eerder cowboy amateur shooting, nog nooit zo'n waanzin gezien.ze schieten in hun vrije tijd met wapens die ze op de set gebruiken, de ene neemt een wapen van een stapel en zegt zonder controle cold gun en de andere neemt dat zonder controle zomaar aan. En dan vallen er doden. Die leven echt nog in 1885.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  "Cowboy Action Shooting" georganiseerd bij de "Single Action Shooting Society" of de "National Shooting Sports Foundation" is een sport waar je je hart kan ophalen als een cowboy of cowgirl, om de hele dag met een allerlei soorten wapens bezig te zijn. Ik verwacht dat vele deze sport niet zullen begrijpen. Aanschaf van modified wapens met een "hair trigger", kan in de duizenden $$ lopen. Niemand wordt doodschoten, er zijn geen enkele vreselijke gebeurtenissen, alleen maar een hoop plezier...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Het was geen pistool of geweer! Baldwin zat op een bank in een kerkgebouw en hij oefende een kruistrekking, aldus de beëdigde verklaring. Een cross-draw is wanneer een schutter een revolver uit een holster aan de andere kant van het lichaam trekt vanuit de draw-hand. Alles wat gebruikt wordt op een filmset, zijn props (fake). Maar niet alle wapens zijn fake. Elk vuurwapen kan je laden met "blanks". In NM (alle Staten) je vermoord iemand, per ongeluk of niet, je wordt altijd schuldig verklaard.
 1. Prachtig moment in ‘Een echte job’: An Lemmens mag mee bevalling begeleiden. “Dat was fantastisch, ongelofelijk!”
  Play
  TV

  Prachtig moment in ‘Een echte job’: An Lemmens mag mee bevalling begeleiden. “Dat was fantas­tisch, ongelofe­lijk!”

  Een droom komt uit voor presentatrice An Lemmens (42) in ‘Een echte job’. Ze wil graag eens een bevalling bijwonen én die kans komt er sneller dan verwacht. Bij mama Sylvia laat de baby niet langer op zich wachten. Zelfs de cameraploeg wordt overrompeld, waardoor ze het prachtige moment moeten filmen met een iPhone. “Hem mogen vastpakken... Je krijgt echt het gevoel van je eigen bevalling terug", glundert ze. “Het was fantastisch. Als er nog vrouwen zijn die met mijn assistentie willen bevallen, call me.”
 2. “Er is hier meer water dan wijn!”: wij mochten backstage op het gala én de afterparty van ‘De Gouden Schoen’
  Play
  Showbits
  8

  “Er is hier meer water dan wijn!”: wij mochten backstage op het gala én de afterparty van ‘De Gouden Schoen’

  Gisterenavond vond het gala van ‘De Gouden Schoen’ plaats. Een sportevenement met veel bekende gezichten, zowel uit de sportwereld als de showbizzwereld. Onze reporter ging mee om de ‘glitter and glamour’ op te snuiven en was zelfs aanwezig op de afterparty. Maar hoe zit dat nu precies met die fameuze afterparty? Ontdek wat de BV’s er zelf van vonden in deze Showbits.