Alec Baldwin was zwaar aangedaan van het voorval.
Volledig scherm
Alec Baldwin was zwaar aangedaan van het voorval. © AP

“Halyna zei nog dat ze haar benen niet meer voelde”: wat er precies gebeurde tijdens het fatale schietincident van ‘Rust’

CelebritiesHet had nooit mogen gebeuren, maar toch sloeg het noodlot toe: Alec Baldwin (63) schoot op de set van ‘Rust’ zijn collega Halyna Hutchins neer met een pistool dat onschadelijk gemaakt zou moeten zijn. Eén van de aanwezige assistent-regisseurs legt uit wat er precies gebeurde op dat fatale moment. 

21 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Velen vrezen dat het nog erger zal worden. In afgelopen weekend zijn in 48 uur, volgens het "Gun Violence Archive", meer dan 120 mensen omgekomen bij schietpartijen. In de laatste 3 weken zijn 386 mensen vermoord in Amerika. Maar alle aandacht gaat naar de anti-gun über liberale engel Alec Baldwin, die met totaal wapen onbenul op z.g. "onverklaarbare wijze" schoot op de set van ‘Rust’ de ruggengraat in tweeën van Halyna Hutchins met een .44 caliber revolver uit 1860. Hij gaat niet vrij uit...
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Weer een hoop gezwam over kogels. Hoeveel er waren, wat voor kogels het zijn. Maar hoe je het ook bekijkt, kogels doden geen mensen, mensen doden mensen.
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Eerder cowboy amateur shooting, nog nooit zo'n waanzin gezien.ze schieten in hun vrije tijd met wapens die ze op de set gebruiken, de ene neemt een wapen van een stapel en zegt zonder controle cold gun en de andere neemt dat zonder controle zomaar aan. En dan vallen er doden. Die leven echt nog in 1885.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  "Cowboy Action Shooting" georganiseerd bij de "Single Action Shooting Society" of de "National Shooting Sports Foundation" is een sport waar je je hart kan ophalen als een cowboy of cowgirl, om de hele dag met een allerlei soorten wapens bezig te zijn. Ik verwacht dat vele deze sport niet zullen begrijpen. Aanschaf van modified wapens met een "hair trigger", kan in de duizenden $$ lopen. Niemand wordt doodschoten, er zijn geen enkele vreselijke gebeurtenissen, alleen maar een hoop plezier...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Het was geen pistool of geweer! Baldwin zat op een bank in een kerkgebouw en hij oefende een kruistrekking, aldus de beëdigde verklaring. Een cross-draw is wanneer een schutter een revolver uit een holster aan de andere kant van het lichaam trekt vanuit de draw-hand. Alles wat gebruikt wordt op een filmset, zijn props (fake). Maar niet alle wapens zijn fake. Elk vuurwapen kan je laden met "blanks". In NM (alle Staten) je vermoord iemand, per ongeluk of niet, je wordt altijd schuldig verklaard.
 1. Metejoor vertelt in ‘Speeltijd’ over de band met zijn pluskinderen: “Vroeger zei ik altijd dat ik nooit pluspapa wilde worden”
  Showbizz

  Metejoor vertelt in ‘Speeltijd’ over de band met zijn pluskinde­ren: “Vroeger zei ik altijd dat ik nooit pluspapa wilde worden”

  In ‘Speeltijd’ keert Ann Van Elsen op Joe elke week met een bekende Vlaming terug naar de schooljaren om de fijne momenten uit de tienerjaren te herbeleven. Van toffe klasverhalen tot spannende eerste keren. Zaterdagochtend was Metejoor, alias Joris van Rossem (30) te gast en daar sprak hij over zijn faalangst vroeger, zijn ADHD, zijn bijnaam en de liefde voor z’n pluskinderen. “Als ze er niet zijn, mis ik hen.”
 2. Na anderhalf jaar relatie zetten Miguel Dheedene en Aisha Van Zele ook samen stappen in zakenwereld: restaurants Ferrier 30 en Puro 26 nu in handen van showbizzkoppel
  Antwerpen

  Na anderhalf jaar relatie zetten Miguel Dheedene en Aisha Van Zele ook samen stappen in zakenwe­reld: restau­rants Ferrier 30 en Puro 26 nu in handen van showbizz­kop­pel

  Voormalig televisiegezicht Aisha Van Zele en haar partner Miguel Dheedene nemen de Italiaanse restaurants Ferrier 30 en Puro 26 op het Antwerpse Zuid over. Daarmee zetten ze als koppel de eerste stappen samen in de zakenwereld. “De restaurants zijn reeds goed geoliede machines, aan ons om ze goed geolied te houden”, aldus Aisha.
 1. 
RECENSIE. ‘La Casa de Papel 5.2’: “Een emotioneel adieu”
  TV
  2

  RECENSIE. ‘La Casa de Papel 5.2’: “Een emotioneel adieu”

  De makers van ‘La Casa de Papel’ hebben genoeg met de voeten van hun fans gespeeld. Het langverwachte vijfde seizoen werd niet alleen in twee delen opgesplitst, waartussen een radiostilte van maar liefst drie maanden gaapte, deel één bevatte ook één van de meest schokkende momenten uit de geschiedenis van de Netflix-hit. Of u in dit slotstuk nog meer emotionele uppercuts zult moeten incasseren? Of het vanaf hier enkel beter wordt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.