Alec Baldwin was zwaar aangedaan van het voorval.
Volledig scherm
Alec Baldwin was zwaar aangedaan van het voorval. © AP

“Halyna zei nog dat ze haar benen niet meer voelde”: wat er precies gebeurde tijdens het fatale schietincident van ‘Rust’

CelebritiesHet had nooit mogen gebeuren, maar toch sloeg het noodlot toe: Alec Baldwin (63) schoot op de set van ‘Rust’ zijn collega Halyna Hutchins neer met een pistool dat onschadelijk gemaakt zou moeten zijn. Eén van de aanwezige assistent-regisseurs legt uit wat er precies gebeurde op dat fatale moment. 

21 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Velen vrezen dat het nog erger zal worden. In afgelopen weekend zijn in 48 uur, volgens het "Gun Violence Archive", meer dan 120 mensen omgekomen bij schietpartijen. In de laatste 3 weken zijn 386 mensen vermoord in Amerika. Maar alle aandacht gaat naar de anti-gun über liberale engel Alec Baldwin, die met totaal wapen onbenul op z.g. "onverklaarbare wijze" schoot op de set van ‘Rust’ de ruggengraat in tweeën van Halyna Hutchins met een .44 caliber revolver uit 1860. Hij gaat niet vrij uit...
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Weer een hoop gezwam over kogels. Hoeveel er waren, wat voor kogels het zijn. Maar hoe je het ook bekijkt, kogels doden geen mensen, mensen doden mensen.
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Eerder cowboy amateur shooting, nog nooit zo'n waanzin gezien.ze schieten in hun vrije tijd met wapens die ze op de set gebruiken, de ene neemt een wapen van een stapel en zegt zonder controle cold gun en de andere neemt dat zonder controle zomaar aan. En dan vallen er doden. Die leven echt nog in 1885.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  "Cowboy Action Shooting" georganiseerd bij de "Single Action Shooting Society" of de "National Shooting Sports Foundation" is een sport waar je je hart kan ophalen als een cowboy of cowgirl, om de hele dag met een allerlei soorten wapens bezig te zijn. Ik verwacht dat vele deze sport niet zullen begrijpen. Aanschaf van modified wapens met een "hair trigger", kan in de duizenden $$ lopen. Niemand wordt doodschoten, er zijn geen enkele vreselijke gebeurtenissen, alleen maar een hoop plezier...
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Het was geen pistool of geweer! Baldwin zat op een bank in een kerkgebouw en hij oefende een kruistrekking, aldus de beëdigde verklaring. Een cross-draw is wanneer een schutter een revolver uit een holster aan de andere kant van het lichaam trekt vanuit de draw-hand. Alles wat gebruikt wordt op een filmset, zijn props (fake). Maar niet alle wapens zijn fake. Elk vuurwapen kan je laden met "blanks". In NM (alle Staten) je vermoord iemand, per ongeluk of niet, je wordt altijd schuldig verklaard.
 1. BV’s reageren teleurgesteld op beslissingen Overlegcomité: “Slaapwel liefste Sportpaleis”
  Showbizz
  25

  BV’s reageren teleurge­steld op beslissin­gen Overlegco­mité: “Slaapwel liefste Sportpa­leis”

  Het Overlegcomité kwam deze voormiddag samen om de coronamaatregelen op scherp te stellen. Vooral de cultuur- en evenementensector moet eraan geloven. Heel wat BV’s zijn boos op de regering en uiten hun frustraties op sociale media. “Ik begrijp het verschil niet tussen 400 mensen met afstand op een stoel voor niet langer dan twee uur en een vol café waar je zonder controle door elkaar wandelt tot 23u in de avond.”
 2. 
RECENSIE. ‘La Casa de Papel 5.2’: “Een emotioneel adieu”
  TV
  2

  RECENSIE. ‘La Casa de Papel 5.2’: “Een emotioneel adieu”

  De makers van ‘La Casa de Papel’ hebben genoeg met de voeten van hun fans gespeeld. Het langverwachte vijfde seizoen werd niet alleen in twee delen opgesplitst, waartussen een radiostilte van maar liefst drie maanden gaapte, deel één bevatte ook één van de meest schokkende momenten uit de geschiedenis van de Netflix-hit. Of u in dit slotstuk nog meer emotionele uppercuts zult moeten incasseren? Of het vanaf hier enkel beter wordt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.