Hadise bezorgt Turkse tv-zenders fikse boete met 'té stomende videoclip'

Turkse regulator zweert letterlijk bij 'nultolerantie'

YouTube
'Bijna een erotische film'. De RTUK, het Turkse overheidsorgaan voor de regulering van de media, is niet te spreken over de nieuwste videoclip van Hadise. De Vlaamse zangeres, die sinds enkele jaren een superster is in Turkije, zou daarbij té weinig aan de verbeelding overlaten. Oordeel vooral zelf. 

Het gaat over de video bij de nieuwe single 'Sifir ­Tolerans', wat -o, ironie- ‘nultolerantie’ betekent. Daarin is te zien hoe de zangeres uit Mol enkele intieme scènes beleeft met haar tegenspeler. 

Dat is niet naar de zin van de RTUK. Die is vooral niet te spreken dat televisiezenders de clip op een te vroeg uur zouden hebben uitgezonden. “We kregen daarover meldingen van ouders, omdat hun kinderen de beelden hadden gezien”, zegt de regulator.

Meer dan 58 miljoen keer bekeken 

De zenders kregen inmiddels een fikse boete opgelegd. Naar verluidt lopen de bedragen op tot twee procent van de advertentie-inkomsten van die zenders. 

Voor Hadise is dit echter geen slecht nieuws. De populariteit van haar video ging in geen tijd de hoogte in. Op YouTube werd 'Sifir Tolerans' inmiddels al meer dan 58 miljoen keer bekeken.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • martine fabré

  Prachtig hadise! Mevrouw fabre

 • walter boelen

  wat is daar nu mis mee behalve dat Turkije het land is wat achteruit evalueert

 • Maaike Franck

  We gaan zeker niet meer naar Turkije!we voelen ons beperkt in ons laten en doen,door de mentaliteit die daar nu heerst. Terecht of niet,dat is de vraag. Haider doe zo verder,het was er niet over

 • Claude Caryn

  turken of andere nationaliteiten, ze wonen in belgie of elders ze moeten zich aanpassen aan de wetten van ons en niet bezig zijn met de wetten van herkomst. Het geraakt tijd dat ze het allemaal inzien.Maar voor zo'n dom videoclipje kabaal maken in turkije, ewel ze zijn daar niet veel gewoon of ze staan daar allemaal onder toezich van die paljas van Erdogan die alles ook om zeep helpt. Hoop op betere tijden en op beterschap, laat iedereen gerust en geniet van het leven.

 • Elle Devee

  ????? Ik heb niks chockerends gezien. Als ze zich daar al aan storen...dan heb ik compassie met hen.