Gunter Lamoot in de clinch met Xander De Rycke: “Stop ermee, het wordt gênant”

VTM/Kristof Ghyselinck
Geen kans liet Xander De Rycke (31) de voorbije vier jaar voorbij gaan om Lieven Van Gils een veeg uit de pan te geven. En ook na de laatste aflevering van ‘Van Gils & Gasten’ haalde de komiek uit op Twitter. Al kreeg hij felle tegenwind uit onverwachtse hoek, van collega Gunther Lamoot (48). 

“Bedankt dat ik jarenlang mocht langskomen bij u. Het ga je goed, veel succes in de toekomst, en ik hoop dat we elkaar nog tegenkomen. Jij bent één van de besten.” Alex Agnew had enkel woorden van lof voor Lieven Van Gils in het filmpje dat hij maakte voor het afscheid van ‘Van Gils & Gasten’. 

Enkele uren eerder retweette collega-komiek Xander De Rycke echter een krantenartikel dat het had over ‘zes memorabele momenten uit vier jaar ‘Van Gils & Gasten’. Hij voegde daar nog commentaar aan toe: “Gisteren had de VRT er nog tien gevonden. Tegen vanavond is het een negatief getal.” Een uitspraak waar Gunter Lamoot tegen inging: “Je hebt intussen al meer dan genoeg je punt kunnen maken, Xander. Stop nu maar met tegen dat lijk te schoppen. Het wordt stilaan een beetje gênant.”

Gemakzucht

Gunter doelt op het feit dat Xander zich al jaren laatdunkend uitlaat over ‘Van Gils & Gasten’. Hij stelt zich vragen bij de relevantie van het programma, en steekt dat op “gemakzucht van de redactie en een presentator die te weinig vragen stelt”. 

De woorden van Gunter schoten bij Xander in het verkeerde keelgat. “Moest het 2005 zijn, was uw mening nog relevant, Gunter”, reageert hij nogal bits. Met andere woorden: “Wie kent jou nog?” Gunter suste: “Ik zoek geen boel hoor, Xander, je weet dat ik je heel hoog inschat als comedian”. Het voorlopige einde van het internetrelletje tussen komieken. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Mertens

  Ieder zijn mening uiteraard. Moeilijk om te discussiëren over kleur en smaak... Persoonlijk vind ik de talkshow van Van Gils ook niet de max, maar soit, Xander is comedian hé. Hij zoekt en vindt nu eenmaal de grondstof van zijn show in de media, net zoals Hoste die vindt in onder andere politieke actualiteit en in het koningshuis. De tweet van Xander en de reactie erop van Lamoot zullen alleszins voor dankbaar materiaal zorgen in de volgende show van Xander. Mijn kaarten zijn alvast besteld

 • Brecht Adams

  Lamoot moet zwijgen, zelf altijd geprobeerd de schokerende factor te zijn in de comedy-scene, met nadruk op 'geprobeerd'. Slechtste dat ik ooit gezien heb trouwens.

 • henk koop

  Waarom is er in al die jaren nooit aan van Gils gezegd dat hij een slechte presentator was. Vergelijk hem met andere talkshows vooral in Nederland en dan is het toch duidelijk het gebrek aan spitsvondigheid, humor en het kunnen luisteren naar zijn gasten hem al jaren terug had moeten stoppen. Kan iemand mij ook maar een paar opmerkelijke gebeurtenissen in zijn shows van al die jaren opnoemen?

 • henk koop

  Waarom is er in al die jaren nooit aan van Gils gezegd dat hij een slechte presentator was. Vergelijk hem met andere talkshows vooral in Nederland en dan is het toch duidelijk het gebrek aan spitsvondigheid, humor en het kunnen luisteren naar zijn gasten hem al jaren terug had moeten stoppen. Kan iemand mij een ook maar een paar opmerkelijke gebeurtenissen in zijn shows van al die jaren opnoemen?

 • Paul Standaert

  En toch heeft Xander gelijk. De zelfbewierooking door bekebd Vlaanderen bij laatste aflevering was bij wijlen genant. Alsof Lieven en zijn programma zo baanbrekend was. Het was heel vaak 'hap-slik-weg' met de obligate gasten die dat duwtje in de rug zochten voor hun volgend publiek optreden. Xander is terecht en gelukkig maar, een kritische kijker. Neutrale kritiek is wat vaak ook in de media gemist wordt...