Guga Baúl: "Ik probeer mijn zoontjes nu al West-Vlaams te leren"

Vlaanderen Feest - Grote Markt Antwerpen

Guga Baul
Kristof Ghyselinck Vlaanderen Feest - Grote Markt Antwerpen Guga Baul
De hele zomer lang toert Guga Baúl (32) door Vlaanderen met zijn show 'Radio Guga', maar als hij niet op een podium staat, dan zit de stemmenimitator het liefst thuis bij partner Tine Embrechts (43) en zoontjes Gaston (3) en Maurice (1,5). En die krijgen op jonge leeftijd al het West-Vlaams en papa’s voorliefde voor sport en 'F.C. De Kampioenen' mee. 

Guga Baúl schuimt deze zomervakantie heel wat festivals af. En het beste van de zaak: hij wordt er nog voor betaald ook. Hij komt er immers niet als bezoeker, wél als artiest. Met 'Radio Guga' brengen de imitator en zijn band een bonte mengeling van covers en tributes. Uiteraard overgoten met imitaties en de nodige humor. Het concept valt in de smaak bij de Vlaming. "De boekingen lopen vlot binnen, we mogen zeker niet klagen. Het publiek is telkens ook heel enthousiast. De mensen zeggen regelmatig dat ik goed kan zingen en ik geloof dat graag (lacht)."

Vind je zingen dan stiekem leuker dan imiteren? 

Puur qua gevoel en ambiance haal ik meer voldoening uit zingen. Maar voor alle duidelijkheid: ik ben het imiteren nog lang niet beu. Al stel ik mij soms wel de vraag: wil ik het over tien jaar nog doen? Voorlopig in ieder geval nog wel.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • FRANK WILLEMS

    Stuur ze gewoon naar een school in west vlaanderen , maar dan kun je van kilometers ver horen van waar ze komen De uitzonderingen niet meegerekend die er werk van gemaakt hebben nederlands te spreken zonder accent .

  • Ray Degryse

    En gelijk heb je Guga want West Vlaams komt de wereldtaal