Exclusief voor abonnees

Gravin Diana du Monceau de Bergendal leeft voor haar honden, geiten en paarden: “Ik heb geen luxe nodig. Al mijn geld gaat naar mijn dieren”

Op ‘t eerste gezicht zou je het niet zeggen, maar gravin Diana du Monceau de Bergendal is een rijke vrouw. Haar moeder, Raymonde Vaxelaire, was medeaandeelhouder van GB-Inno-BM.
Johan Martens Op ‘t eerste gezicht zou je het niet zeggen, maar gravin Diana du Monceau de Bergendal is een rijke vrouw. Haar moeder, Raymonde Vaxelaire, was medeaandeelhouder van GB-Inno-BM.
Als mede-erfgename van het Grand Bazar-fortuin kán gravin Diana du Monceau de Bergendal (67) zich een kasteelleven met lakeien en kamermeisjes permitteren. Maar ze kiest voor een bestaan tussen haar 30 honden, 40 geiten en 50 paarden. “Dieren geven mij veel meer dan mensen”, zegt ze in Dag Allemaal.  “Toen ik hulp nodig had, was prins Laurent de enige die me steunde.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Veerle Hertens

  Zo kunnen leven IS luxe op zich. Arme mensen kunnen dat niet.

 • Coen Geurts

  Groot gelijk mevrouw, dieren geven je plezier, mensen geven enkel ergernis en jalousie.

 • Lawrence Van Damme

  Altijd grappig als multimiljonairs uitspraken doen als "ik heb geen luxe nodig". Veel geld hebben is ook luxe. Om al die dieren te onderhouden heb je die luxe van veel geld wel degelijk nodig.

 • Patrick Rasschaert

  @Maurice Snelders jaloers misschien? Dacht wel dat het domein groot genoeg zal zijn voor haar dieren. Haar uitspraak i.v.m dieren klopt geheel want die dieren zijn niet jaloers of gaan je geen mes in de rug steken. Je reactie staaft nog haar bewering.

 • maurice snelders

  Geen luxe nodig met een stal van 50 paarden enz... ??????hoe groot is haar domein dan?????