Goedele Wachters vertrok bijna naar VTM: “Mijn contract lag al klaar”

VRT
In ‘Schoeters en Bellen’, een podcast van Eén, hoort Siska Schoeters acht bekende tv-makers van de bovenste plank helemaal uit. Deze week was het de beurt aan Goedele Wachters, journaalanker bij de VRT. Zij vertelde dat het echter heel anders had kunnen lopen, want ze kreeg ooit een mooi aanbod van VTM.

In ’99 vertrok Goedele bijna naar VTM; haar contract lag zelfs klaar bij Medialaan. Uiteindelijk kwam het nooit zover: ze bleef loyaal tegenover haar werkgever VRT, want ze wou eerst voor Radio 2 de gemeenteraadsverkiezingen van ’99 afwerken. Nu is ze blij dat ze op de Reyerslaan gebleven is. “Ik hou van de VRT. Het is mijn stal, ik hoor daar thuis”, vertelt ze aan Siska.

Het moeilijkste item dat Goedele moest brengen tijdens ‘Het Journaal’ was het overlijden van Yasmine. Goedele vertelt hoe ze elkaar altijd tegenkwamen in de make-up, vlak voor zij moest presenteren. Toen die bewuste avond de stoel van Yasmine leeg was, was dat een extra confronterend moment. Ook de busramp in Sierre kwam bij Goedele hard binnen.

Heeft Goedele een ‘idool’ binnen de tv-wereld? Dat niet, maar ze kijkt wel enorm op naar Martine Tanghe. “Martine is de top binnen Europa, dat weet iedereen. Er mag gebeuren wat er wilt, ze is een rots in de branding, een echt anker. Martine is ‘Het Journaal’, punt.”

Is het nu echt zo erg gesteld met de concurrentiestrijd binnen de nieuwsdienst? Gelukkig niet. Integendeel, zegt Goedele: “Ik voel geen jaloezie, het heeft zelfs lang geduurd voor ik zelf vond dat ik ‘de stoel’ verdiende.”

Siska belde met Goedele’s ‘Kom Op Tegen Kanker’-fietsmaatje Bart Van Avermaet. Wat vindt hij het grootste misverstand over Goedele? “Mensen denken dat ze hard is, dat dacht ik eerst ook, maar ze is het tegenovergestelde. En ze heeft een warme, luide lach. Echt luid.”

Volgens Bart Van Avermaet is de meest vervelende gewoonte van Goedele dat ze soms te mooi praat. En dat ze een beetje een façade heeft. Al is Goedele het daar niet helemaal mee eens.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine Bogaerts

  Goedele is goed, maar haar uitspraak klinkt geforceerd. Freek Braekman die had het allemaal . De uitspraak, mooie stem en vloeiende moeiteloze zinnen. Daar staat Goedele toch een stuk onder. Die krampachtige uitspraak moet ze afleren, het stoort. Maar voor de rest verzorgde knappe dame, maar geen Freek. Sorry.

 • Tom Der Kinderen

  Inderdaad Goedele is heel wat beter dan fatma taspinar , ben daarin overgeschakeld

 • werner humblé

  Goedele doet dat prima en is de nieuwe Martine .

 • Rik Mestdagh

  klassedame....wat een verschil met de strenge blik en slechte presentatie van Fatma Taspinar...hadden ze echt niets beter op de vrt?

 • Ivan Smissen

  Goedele is de enige echte waardige opvolgster van Martine. Pure klasse.