Goedele Liekens zes weken in een brace: “Nu pas tijd gehad voor een operatie”

Alexander De Croo en Goedele Liekens in ‘Van Gils en gasten’.
VRT Alexander De Croo en Goedele Liekens in ‘Van Gils en gasten’.
Het was even verschieten voor de kijkers van ‘Van Gils en gasten’ op dinsdagavond. Goedele Liekens verscheen er met een brace om haar linkerschouder. “Ik heb nu pas tijd gehad voor een operatie.”

Goedele Liekens zit in het Afrikaanse Benin wanneer ze de telefoon opneemt. Daar is ze samen met de Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander Decroo op VN-missie. “Och, die brace moest er eens van komen”, zegt ze. “Het is een letsel aan mijn schouder dat ik al jaren meesleep sinds een ongeluk met het snowboarden (in 2003, nvdr.). Omdat het sindsdien zo druk was, heb ik het nooit laten opereren. Nu zat er eindelijk eens een gaatje in mijn agenda en loop ik dus zes weken met zo’n brace om mijn arm.”

Alexander De Croo en Goedele Liekens in ‘Van Gils en gasten’.
VRT Alexander De Croo en Goedele Liekens in ‘Van Gils en gasten’.

Die brace brengt ook een hoop praktische problemen met zich mee. “Ik moet ze dag en nacht dragen”, zegt de seksuologe. “Op die schouder kan ik dus sowieso niet slapen en daar komt dan nog bij dat mensen me soms op mijn schouder aantikken om me aan te spreken. Niet makkelijk allemaal”, lacht Goedele. 

De voorbije jaren liet Goedele de blessure behandelen met cortisonespuiten. Nu kon er dus worden geopereerd. “Ze zijn toch een drietal uur aan het prutsen geweest”, aldus de ex-miss. “Dat was toch een flinke operatie onder volledige narcose. Ach, nu heb ik er min of meer tijd voor. Vanaf januari ga ik opnieuw iedere week een liveshow presenteren op de Nederlandse televisie, dan is het opnieuw gedaan met de rust.”   
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ann De Boeck

  Laat de mensen maar zeveren en zagen Goedele! Veel beterschap alvast en chapeau dat je ook al voor de Engelse televisie netwerken hebt mogen werken! Dat kunnen er ECHT niet veel andere Belgen zeggen.

 • dominique van beylen

  en dan maar uitkramen dat gezondheid op de eerste plaats komt, maar wel 6 weken wachten om zich te laten opereren.

 • ETIENNE BOECKX

  Lag je haar goed Goedele ? Ben je mooi in beeld gebracht Goedele ? O nu zijn we weer blij se !

 • roger moenssens

  En hoe zit dat met de sex nu? Kan je raad geven aan mensen met hetzelfde probleem Dank U

 • Kirsten Dumonier

  Goedele was bijna onherkenbaar, ik moest 2 (neen 3) keer kijken. Ze ziet er veel jonger uit, alle rimpels strak getrokken. Een nieuwe start ?