Exclusief voor abonnees

Goedele Liekens: “Ik heb twintig jaar moeten vechten om seks uit de taboesfeer te halen”

Goedele Liekens.
Photo News Goedele Liekens.
Seksuologe, Open Vld-Kamerlid, tv-gezicht en auteur: Goedele Liekens (55) combineert het allemaal. Tussen haar politieke bezigheden door schreef ze ‘Het Seksboek: alles over lichaam, liefde en seks’. En vanaf deze week geeft ze samen met Jani Kazaltzis relatie-advies in het nieuwe VIJF-programma ‘Celebs Gaan Daten’.

Niet iedereen is zo te spreken over Goedeles verscheidenheid aan activiteiten, zo bleek vorige week. Radiomaker Vincent Byloo schreef in een column weinig positiefs over de tijdsbesteding van de politica/seksuologe. Waarop Goedele scherp reageerde dat ze meer dan genoeg uren klopt om al haar bezigheden rond te krijgen. Er is inderdaad meer nodig dan een overstap naar de ‘serieuze’ wereld van de politiek om Goedele weg te houden van haar eerste grote liefdes: televisie en boeken over het seksleven van de Vlaming. Er zitten immers een nieuw programma én een nieuw boek in de pijplijn. “’Het Seksboek’ is het ideale salontafelboek”, aldus Goedele in Story. “Er staan geen aanstootgevende zaken of foto’s in. Ik heb er twee jaar over gedaan om het te schrijven. Want er wordt dan weleens gezegd dat politici luie mensen zijn, maar niets is minder waar. Ik heb het nog nooit zo druk gehad! Kwam daar nog eens bij dat ik immobiel was door die dubbele enkelbreuk na mijn valpartij deze zomer. Tijdens de opnames van ‘Celebs Gaan Daten’ zat ik dus noodgedwongen in een rolstoel. Om mijn parlementair werk niet te hinderen, had ik die opnames immers tijdens mijn vakantie gepland... Slechte timing (lacht).”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ETIENNE BOECKX

  En nu gaat gij de politiekers in sex onderwijzen ! Slim jij weet waar het geld zit.

 • Jaak Casteleyn

  Wat een pretentie heeft die zeg!

 • daniel d'hulst

  En wat hebben we allemaal geleerd ? We zijn allen verschillend

 • huib matthijssen

  nou daar had ik jou niet voor nodig.

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Ben benieuwd hoe veel keren ze zal aanwezig zijn in het parlement en of ze ooit iets nuttig gaat doen het gaat hem om de poen zoals bij al die BV die opkomen bij de verkiezingen