Gloria Monserez onderzoekt seksuele intimidatie op straat in ‘Ze Zeggen Dat’: “Ik was echt bang!”

In 2019 waren er 71 meldingen van seksuele intimidatie op straat. Het werkelijke aantal ligt ongetwijfeld veel hoger. Dina Tersago en Andy Peelman gaan in ‘Ze Zeggen Dat’ op zoek naar het werkelijke aantal. Honderd vrouwen uit Brussel en Vlaanderen krijgen een handteller mee waarop ze kunnen klikken als ze lastiggevallen worden op straat. Ook Ketnetwrapster en Studio Brussel-stem Gloria Monserez houdt een videodagboek bij. “Het is zondagavond 1 uur ‘s nachts en ik loop in Leuven”, doet Gloria haar verhaal. “Ik heb voor de tweede keer op mijn handteller geklikt. Een groep mannen riep iets, dus ik deed alsof ik aan het bellen was. Ik was echt superbang.” 

 1. Peter Van de Velde onder vuur nadat hij overlijden Ghislaine Nuytten aan vaccinatie linkt
  Showbizz
  41

  Peter Van de Velde onder vuur nadat hij overlijden Ghislaine Nuytten aan vaccinatie linkt

  Peter Van de Velde (55) zorgde deze namiddag voor heel wat commotie op sociale media nadat hij op een opmerkelijke manier reageerde op het overlijden van model Ghislaine Nuytten. De ‘Piet Piraat’-acteur schreef op Facebook dat hij “er niet van zou verschieten als ze overleden is door haar vaccin”. Studio 100 zelf wil niet te veel aandacht op het voorval vestigen. “Peter heeft de reactie verwijderd en daarmee is voor ons de kous af.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.