Exclusief voor abonnees

Girl gaat voor Golden Globe: “Volgens mij heeft hij één kans op twee”

Regisseur Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster.
Dieter Bacquaert Regisseur Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster.
'Girl' zet zijn zegetocht verder. Na meer dan twintig filmprijzen in binnen- en buitenland werd het regiedebuut van Lukas Dhont gisteren ook als eerste Vlaamse film ooit genomineerd voor een Golden Globe.

"Het is echt fantastisch", reageerde regisseur Lukas Dhont gisteren nadat het nieuws bekend raakte. "Dit avontuur is helemaal buiten proportie aan het treden. We hebben er enorm veel tijd en energie in gestoken om de film in de Verenigde Staten op de kaart te zetten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 'Girl' ligt me enorm na aan het hart. Het is een film ontstaan uit een vriendschap die erg belangrijk is voor mij. Iedereen die mij geholpen heeft 'Girl' tot leven te brengen, wil ik vastpakken en in hun oor fluisteren: Golden. Globe. Nominatie."

Het is niet de eerste internationale erkenning voor 'Girl'. Al bij de première dit voorjaar in Cannes stroomden de loftuitingen binnen. Het verhaal over een jonge danser die ballerina wil worden, won er meteen de Caméra D'or voor beste regiedebuut en Victor Polster, die een weergaloze hoofdrol neerzette, won er de eerste van vele prijzen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.