Girl gaat voor Golden Globe: “Volgens mij heeft hij één kans op twee”

Regisseur Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster.
Dieter Bacquaert Regisseur Lukas Dhont en hoofdrolspeler Victor Polster.
'Girl' zet zijn zegetocht verder. Na meer dan twintig filmprijzen in binnen- en buitenland werd het regiedebuut van Lukas Dhont gisteren ook als eerste Vlaamse film ooit genomineerd voor een Golden Globe.

"Het is echt fantastisch", reageerde regisseur Lukas Dhont gisteren nadat het nieuws bekend raakte. "Dit avontuur is helemaal buiten proportie aan het treden. We hebben er enorm veel tijd en energie in gestoken om de film in de Verenigde Staten op de kaart te zetten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 'Girl' ligt me enorm na aan het hart. Het is een film ontstaan uit een vriendschap die erg belangrijk is voor mij. Iedereen die mij geholpen heeft 'Girl' tot leven te brengen, wil ik vastpakken en in hun oor fluisteren: Golden. Globe. Nominatie."

Het is niet de eerste internationale erkenning voor 'Girl'. Al bij de première dit voorjaar in Cannes stroomden de loftuitingen binnen. Het verhaal over een jonge danser die ballerina wil worden, won er meteen de Caméra D'or voor beste regiedebuut en Victor Polster, die een weergaloze hoofdrol neerzette, won er de eerste van vele prijzen.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.