Sandra Joine vertelt in Story over de moeilijke periode die ze meemaakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Joine vertelt in Story over de moeilijke periode die ze meemaakte. © Bacquaert

Gewezen Miss België Sandra Joine raakte zwaar verslaafd na het verlies van haar droomjob: “M’n zoon wil me nu niet meer zien”

ShowbizzTwintig jaar geleden ging de Belgische nationale luchtvaartmaatschappij Sabena failliet. Voor ex-Miss België en toenmalig stewardess Sandra Joine (52) een harde noot om te kraken. Na het verlies van haar droomjob raakte ze verslaafd aan alcohol, drugs en medicatie. In een eerlijk gesprek blikt de voormalige Miss nu terug op die moeilijke periode. “Pas nadat ik meermaals was gecrasht en de bodem had bereikt – in een halve coma en met een psychose – drong het tot me door dat ik me echt moest laten helpen.”

18 reacties

 • Gert Van Bunderen

  5 maanden geleden
  Tenzij je zelfstandige bent is het altijd onverstandig je identiteit te laten bepalen door je job. Een job kan aangenaam zijn maar dat bepaalt niet je sociale leven of je leven tout court. Wat de meesten onder ons wel nodig hebben is een inkomen. En dat kan met iemand met de mogelijkheden die deze Miss België heeft geen probleem zijn. Soms moet je, je dan tevreden stellen met een job die je minder prettig vindt.
 • johanneke li

  5 maanden geleden
  er kunnen allerlei redenen zijn dat iemand in een put terechtkomt. meestal is dat een samenloop van omstandigheden. enkel het ontslag zal niet de oorzaak zijn, maar kan wel het beginpunt of de druppel zijn die de emmer doet overlopen. het kan goed zijn dat bij de sollicitaties voor nieuwe job ze toen misschien niet meer goed in aanmerking kwam als stewardess, en dat die afwijzingen haar heeft doen twijfelen aan zichzelf. voor stewardessen waren ze vroeger altijd op zoek naar de mooiste/jongste..
 • Anne JACOBS

  6 maanden geleden
  Regis de Smet, goed gezegd!
 • Jos Vannuffelen

  6 maanden geleden
  Was zij in een ver verleden ook niet samen met acteur GVS?
 • nancy Haemhouts

  6 maanden geleden
  Respect meid