ANP
Volledig scherm
© ANP

Gewaagde privéfoto’s van feestende prinses Alexia zorgen voor ophef, koningshuis reageert ontstemd

RoyaltyDe Nederlandse prinses Alexia, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, studeert momenteel aan het Atlantic College in Wales. De 16-jarige Alexia geniet er duidelijk volop van het studentenleven, dat blijkt uit een pikante foto die is opgedoken op sociale media. Het beeld zorgt voor ophef in Nederland, aangezien de strenge mediacode verbiedt dat privébeelden van minderjarige royals getoond worden. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft ondertussen gereageerd. 

80 reacties

 • Ingrid geerts

  1 maand geleden
  @richard Robart en Jef motmans : in nederland is er een clausule dat ze geen privébeelden van de koninklijke familie mogen publiceren zonder toestemming, vandaar dat je hierover niets terugvind in de nederlandse pers
 • Lieven Van Damme

  1 maand geleden
  Wat voor leven is da nu? Studeren en amuseren.Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn. Reactie Nancy DC
 • Jeroen Dekop

  1 maand geleden
  Geef die jonge dames een normaal leven
 • Freddy De Vos

  1 maand geleden
  Wat een gezever! Mag een mooie jonge vrouw zich niet meer amuseren?
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  1 maand geleden
  Weer dik overdreven..de media brengt meer fake dan normaal nieuws.. en niemand hoeft zich te moeien met andermans kinderen
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Journalist BBC biedt excuses aan voor beledigen Britse royals
  Royalty
  2

  Journalist BBC biedt excuses aan voor beledigen Britse royals

  De journalist die een veelbesproken BBC-documentaire over de prinsen William (39) en Harry (37) maakte, heeft zich verontschuldigd voor eerdere beledigingen aan het adres van enkele leden van de Britse koninklijke familie. Amol Rajan scheef in 2012 een artikel waarin hij de inmiddels overleden prins Philip een “racistische grappenmaker” noemde en de publieke rol van William en zijn vrouw Kate Middleton (39) als “totaal bedrog” kwalificeerde.