Getrouwd of single? Jade Foret weet het zelf niet meer

Samen pronken op de rode loper, dat is ook al een hele poos geleden.
Laurent VU / MPP / Bureau233 Samen pronken op de rode loper, dat is ook al een hele poos geleden.
Jade Foret (28) wist gisteren niet goed wat kiezen toen het over haar huwelijkse status ging. Eerst profileerde ze zich als 'vrijgezel' op haar Instagram, om dat even later te ontkennen. Feit is dat de Franse pers al weken een breuk tussen de Belgische en 'hun' Arnaud Lagardère (58) vermoedt. Met zijn volle 1m65 lijkt de Franse industrieel verdwenen uit het leven van het 1m82 grote model.

Het gerucht werd zondag bevestigd op de Instagram van Foret. In een vraaggesprek met fans werd daar gepolst naar haar liefdesleven: 'Célibataire?' Waarop Foret bevestigend antwoordt: "Oui." Méér had de Franse pers niet nodig om op toerental te raken, want rond het zes jaar oude huwelijk met Lagardère hangen al een tijdje vraagtekens. Enerzijds is er Lagardère zelf, die al weken op sociale media moeite doet om zijn echtgenote (terug) te charmeren, bijna op aandoenlijke wijze. "The one and only", klinkt het bij een oude vakantiefoto van het koppel op Instagram, al kussend. "Mon coeur", bij een huwelijksfoto. En op Moederdag postte hij nog een enorm boeket rozen, "voor de beste".

Amour fou

Bij Foret, anderzijds, valt er sinds ettelijke maanden minder gejubel over de huwelijkse staat te lezen. Veel foto's met de drie kinderen, dat wel, en krullende poses in bikini die prijsgeven dat haar 1m82 lange lichaam de zwangerschappen glansrijk doorstond. Lagardère lijkt buiten beeld gevallen, of op zijn minst is het niet meer de 'amour fou' van in het begin. Het koppel leerde mekaar kennen in 2010 en maakte de relatie bekend via een filmpje dat nog steeds te bekijken is op YouTube: hij lijkt tijdens het gesprek een verliefde puber van bijna 50, zij tikt hem speels op de neus, lonkt, schurkt en zuigt zich bijna vacuüm vast aan zijn lippen. De liefde, het deed wat met Lagardère, die voordien getrouwd was met Manuela Erdödy, een zachte, blonde vrouw in pastelkleurige jurkjes die hem twee zonen schonk, maar dus baan moest ruimen voor de jonge Belgische die in lederen lieslaarzen toch een heel andere snaar deed trillen bij de zakenman. 

'Vrijgezel?', vraagt een fan. 'Ja', antwoordt Jade Foret. Om het daarna te ontkennen.
RV 'Vrijgezel?', vraagt een fan. 'Ja', antwoordt Jade Foret. Om het daarna te ontkennen.

Het leek wel een sprookje. Foret was een gewoon maar buitengewoon knap meisje uit Sint-Lambrechts-Woluwe dat al op haar twaalf jaar begon te werken als model. Vierde kind uit een groot gezin van vijf, waar mama Maïté een moederkloek was. Later zou Maïté voor Lagardère ook een zeer aanwezige schoonmoeder worden, die regelmatig bij het koppel verbleef, in de luxueuze optrekjes in Parijs en Rambouillet. Aan plaats was geen gebrek bij de Fransman, zo rijk als de zee diep is. Erfgenaam van de groep Lagardère, met een imperium dat al bij het huwelijk in 2013 goed was voor een omzet van 8 miljard euro en 27.000 werknemers. Actief in de media, luchtvaart, ruimtevaart, en met Nicolas Sarkozy als persoonlijke vriend. Cadeautjes aan zijn vrouw, dat waren bij Lagardère geen pompstationruikertjes, maar Porsches.

Gezinsdier

De kinderen kwamen in strak tempo: Foret, die voor haar relatie met Lagardère even een romance had met voetballer Emile Mpenza, ontpopte zich net als haar mama als gezinsdier. In 2012 kwam dochter Livia, in 2014 dochter Mila, in 2016 zoon Nolan. Niet dat de Belgische voortaan enkel nog in een geruite schort stond, met krulspelden: haar Instagram toont een eindeloze reeks zwembaden, palmbomen en citytrips, met veel uitbundig gezinsgeluk. Maar de pater familias ging halverwege 2018 uit dat beeld vervagen. Dit weekend postte Foret een foto vanuit New York met enkel de drie kinderen, waarbij ze lachend schrijft: "Ja, ik heb een grote bagage, drie jonge kinderen die humeurig kunnen zijn."

Op een leeftijd dat veel jonge vrouwen nog aan hun eerste leven moeten beginnen, leek Foret zodoende klaar voor het tweede. Maar gisterenavond keerde het model plots haar kar: neen, neen, ze is niét vrijgezel, meldde haar Instagram. Was het allemaal maar om te lachen? Of twijfelt Foret nog en vergaloppeerde ze zich gewoon? Of, nog een optie: besefte ze plots dat er bij een scheiding één en ander verdeeld moet worden, en dat zoiets maar beter sereen gebeurt? De Franse roulette kan nu beginnen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.