Joel Hoylaerts / Photonews
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photonews

Gert Verhulst pareert kritiek op ‘niet-diverse’ finale van ‘K2 zoekt K3': “Hadden we dan blonde meisjes moeten discrimineren?”

ShowbizzNog enkele keren diep ademhalen vanachter dat mondmasker en we weten wie Klaasje opvolgt bij K3. Dat dit opnieuw een meisje zal zijn, mogelijk zelfs een blondine van boven de Moerdijk, zorgt al dagenlang voor hevige kritiek aan het adres van Studio 100. Juryvoorzitter Gert Verhulst (53) pareert: “Niet wij hebben onze afspraak met de geschiedenis gemist, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde meisjes of de non-binaire zang- en danswondertjes in Vlaanderen en Nederland.”

  1. Maakten jongens wel kans om K3 te worden? “Als Gert écht verandering wil brengen, had hij meer kunnen doen”
    PREMIUM
    TV

    Maakten jongens wel kans om K3 te worden? “Als Gert écht verande­ring wil brengen, had hij meer kunnen doen”

    Exit Remi en Luca in ‘K2 zoekt K3’, en daarmee ook de kans dat Klaasje vervangen zal worden door een jongen. De twee waren na afloop van de halve finale teleurgesteld, net zoals vele kijkers die zich vragen stelden bij de finale selectie. “Een gemiste kans, maar ook een voorspelbaar scenario”, vindt mediaprofessor Sofie Van Bauwel (UGent). Van doorgestoken kaart is evenwel geen sprake, dixit Studio 100. “De gesprekken over alle veranderingen die een jongen met zich zou meebrengen, waren al gaande.”