Gert Verhulst fel tegen elke vorm van cordon sanitaire: “Het zijn toch geen misdadigers?”

BELGA
In een interview met Knack heeft Studio 100-baas Gert Verhulst zich fel uitgesproken tegen het cordon sanitaire. “Ik ben tegen gelijk welke vorm van cordon sanitaire”, zegt hij. Voor Verhulst zijn alle politieke strekkingen welkom in zijn Vier-programma ‘Gert Late Night’.

Verhulst gaf wel toe de politieke extremen “een delicate kwestie” zijn “waarover we op de redactie (van ‘Gert Late Night’, nvdr) veel discussiëren”. “Het is gelukkig nog niet tot dat punt gekomen. Je bent toch vooral op zoek naar populaire politici, met wie je graag een week omgaat. Voorlopig zijn dat nog politici uit het centrum”, legt hij uit.

Zowel Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter als PVDA-voorzitter Peter Mertens zouden welkom zijn in het programma. “Ik zou daar geen enkel probleem mee hebben”, aldus Verhulst. “Waarom zou iemand niet welkom zijn? Voor mij mag iedereen zijn ding komen zeggen. Het is aan ons om daar kritisch over te zijn.” “Ze hebben extreme ideeën, inderdaad. Maar dat wil toch niet zeggen dat we geen geweldige week kunnen hebben?”, zegt Verhulst verderop in het interview.

Op de vraag of extreme denkbeelden niet genormaliseerd worden door iemand als Dewinter of Mertens als sympathiek neer te zetten, antwoordde Verhulst: “Voor mij kan dat dus perfect. Er zijn nog geen Vlaams Belangers of PVDA’ers te gast geweest, maar er is ook geen voorbehoud. Ik ben tegen gelijk welke vorm van cordon sanitaire. Ik vind het per definitie een democratie onwaardig dat je mensen laat meedoen met verkiezingen, maar ze bij voorbaat uitsluit om mee te regeren. Het zijn toch geen misdadigers?”
145 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Hegge

  Ik heb er de lol in dat de partijen die het cordon sanitair toepassen nu het juk van de nva moeten dragen

 • didier de coster

  diene gert is een voorbeeld van ne toffe kerel , opgewerkt uit het niets , schijtrijk maar met voeten op de grond , één woord voor hem op alle gebied . RESPECT

 • johan aerts

  Dat cordon is een laffe daad.

 • gina duribreux

  samen sterk en vlaanderen zou er mooie meerderheid aan hebben zo zal klaar zijn voor alle belgen

 • franky van damme

  allee,Gert stijgt in mijn achting met deze uitspraak