Gert Verhulst en Walter De Donder blikken in Dag Allemaal terug op het grote succes van 'Samson & Gert'.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert Verhulst en Walter De Donder blikken in Dag Allemaal terug op het grote succes van 'Samson & Gert'. © Kristof Ghyselinck

Gert Verhulst en Walter De Donder over de tol van de roem: “Als je op school moet vertellen dat je papa kabouter Plop is...”

Showbizz“Wat smijten ze nu weer binnen?”, dacht Gert Verhulst (54) bij hun eerste ontmoeting. Maar 32 jaar later deelt hij nog altijd - zij het voor de allerlaatste keer - het podium met Walter De Donder (61), de Burgemeester in ‘Samson & Gert’. “Tranen met tuiten hebben we gelachen”, zegt Gert. “En hoe harder we lachten, hoe bozer de regisseur”, vult Walter aan. Een uniek dubbelgesprek tussen twee boezemvrienden, die naar hartenlust herinneringen ophalen aan de beginjaren van Samson en daarbij ook stilstaan bij de keerzijde van de roem. “Viktor zal wel eens iemand vast gegrabbeld hebben als die hem pestte.”

7 reacties

 • Jeroen De Wilde

  4 maanden geleden
  Hebben sommige mensen hier alleen de titel en niet het artikel gelezen?? Ze zeggen juist dat ze het niet zouden willen veranderen en dat ze er geen spijt van hebben!! Misschien eerst eens alles lezen voor je commentaar geeft he!
 • Marlene De Smedt

  4 maanden geleden
  Het is kennelijk mode geworden om vanuit een comfortabel leven te komen klagen over sommige carrièrezetten. Als je gaat voor je carrière moet je achteraf niet komen vertellen dat je niet voldoende betekend hebt voor je nageslacht. Dat is jezelf goed praten. Het is een keuze die je zelf maakte. Leef er dan mee.
 • Didi Bellens

  4 maanden geleden
  Is toch wel heel gemakkelijk praten hé Gert en Kabouter Plop !! Je ziet wel dat de kids Verhulst er geen enkel trauma aan over hebben gehouden, dus zo erg is dat niet allemaal toch !
 • Ian Vandenbossche

  4 maanden geleden
  Kon ik maar zeggen dat mijn vader kabouter plop was of optrad met een pratende hond, dan wist ik dat ik de rest van mijn leven ruim voldoende geld zou hebben, misschien zelfs niet hoefde te werken.
 • Van Renterghem Lindsay

  4 maanden geleden
  Als het dan blijkt dat deze papa’s vele kinderen onder ons een fijne jeugd hebben bezorgd met Samson kabouter plop en andere shows , dan zou ik daar niet mee inzitten om daar kind van te zijn . Ik zou juist fier zijn . En mensen die daar niet mee omkunnen zijn gewoon jaloers .
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Waarom de schijnbaar onschuldige vakantiefoto's van koningin Letizia beroering veroorzaken
  Royalty
  2

  Waarom de schijnbaar onschuldi­ge vakantiefo­to's van koningin Letizia beroering veroorza­ken

  De Spaanse koninklijke familie verblijft nog steeds op Mallorca voor hun jaarlijkse vakantie. De royals proberen er even te ontsnappen aan hun zorgen, maar de Spaanse pers houdt elk detail nauwlettend in de gaten. Zo zorgen foto’s van koningin Letizia (49) tijdens een bezoek aan een markt voor beroering: niet alleen noemen sommige royaltywatchers het een “schijnvertoning”, ook krijgt Letizia kritiek op haar “veel te korte jurk”.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.