Gerard Joling
Volledig scherm
Gerard Joling © ANP Kippa

Gerard Joling is tegen genderneutrale wc's: “Word ik zo moe van”

SHOWBIZZDe Nederlandse zanger Gerard Joling (61) is geen fan van genderneutrale toiletten. Dat vertelde hij gisteravond in de talkshow ‘HLF8' van Johnny de Mol. “Je gaat óf naar het herentoilet óf naar het damestoilet.” Kort daarvoor deelde Joling mee dat hij voortaan voorzichtiger is met wat hij vertelt in het openbaar. 

16 reacties

 • Jean-Marie Devos

  3 maanden geleden
  Thuis heeft iedereen een genderneutraal toilet waarom daar een probleem van maken
 • Marlies Van De Velde

  3 maanden geleden
  Gehandicaptentoiletten zijn toch genderneutraal? Ik gebruik die op het werk geregeld. Meer ruimte in het hokje en properder dan de andere toiletten. Wie niet op een dames- of herentoilet wil, kan toch voor het gehandicaptentoilet kiezen i.p.v. een eigen toilet op te eisen?
 • Peter Dewaele

  3 maanden geleden
  Waarom niet ENKEL genderneutrale wc’s. Weg met dames- en herentoiletten. Dit soort onderscheid hoort thuis in Saoudi-Arabië.
 • Vladimir De Leeuw

  3 maanden geleden
  "... want je bent of dame of heer". Heerlijk, hoe eenvoudig kan het toch zijn, heb je een piemel dan ben je een man, heb je die niet dan ben je een vrouw. Dat is ongeveer de eerste les biologie, alle theorieën ten spijt.
 • Erwin Werwaarts

  3 maanden geleden
  Genderneutrale toiletten , of uniseks toiletten , is een zaak die door vrouwen moet beslist worden en niet door genderfluïden . De vrouwen zijn de kwetsbare partij , niet de binaire mannen . Voor een zelfzekere binaire man maakt het niet uit wie er in de wc komt . Bovendien zijn uniseks toiletten toch allemaal afgesloten hokjes .