Gella Vandecaveye nam jaar geleden haar mama van 78 in huis, en dat wérkt: “Ik besef nog niet goed hoeveel chance ik heb”

Ex-judoka Gella en haar mama Lieve - 78 al, maar een fiere verschijning. "'t Is fijn om iemand te verwennen die zoveel voor jou gedaan heeft."
Wannes Nimmegeers Ex-judoka Gella en haar mama Lieve - 78 al, maar een fiere verschijning. "'t Is fijn om iemand te verwennen die zoveel voor jou gedaan heeft."
Op een zucht van de feestdagen nam ex-judoka Gella Vandecaveye (45) vorig jaar haar 78-jarige moeder in huis. Na een jaar waarin moeder en dochter hun leven weer op elkaar moesten afstemmen, kunnen ze nu zeggen: "We zijn gerust, want het werkt." "En ik besef nog niet goed hoeveel chance ik heb", zegt mama Lieve.

Tussen hoge bomen, in een huis aan het einde van een private kasseiweg, woont Gella Vandecaveye samen met haar partner en haar moeder Lieve. Binnen knispert het haardvuur, fonkelen de kerstlichtjes en wachten zakken vol kerstcadeaus om ingepakt te worden. In de woonkamer wijst Lieve naar de pikzwarte leegte achter het raam. "Nu zie je niets, maar da's mijn speelruimte. In de tuin jeun ik me (West-Vlaams voor 'amuseer ik me', red.). Tuinieren houdt me jong." Lieve is een frisse, fiere verschijning. Kort kapsel, roze gezellige trui. Ze heeft wat last van staar en hardhorigheid, maar verder? De tuin en de hometrainer op haar kamer houden haar fit.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Deville

  Een hele dikke proficiat, Gella! Je was niet alleen een topjudoka, je ben ook een topvrouw met het hart op de juiste plaats. Twee generaties geleden was dit nog normaal. Nu storen velen zich op de duur al aan de aanwezigheid van hun partner ...

 • Elke De Vos

  Het is uw moeder, dankzij haar sta je op de wereld. En als ze heel haar leven voor je gezorgd hebt is het maar logisch dat je voor haar zorgt wanneer dat nodig is. En de zever dat je een fulltime job hebt en dus geen tijd is larie; zoek dan een oplossing want het is gewoon je plicht en voor plichten bestaan geen excuses.

 • Henri Troyat

  Ik zou graag haar reactie binnen 15 jaar nog eens zien. Moeder van 78 is niet echt oud om op te passen. Waarschijnlijk heeft Gella er ook voordelen bij: strijk gedaan, was gedaan, alles opgeruimd enz. Echt behoeftig ziet die dame er niet uit. Trouwens, op 78 kan die mevrouw zelfs in een rustoord niet terecht. Mijn moeder is 92, zwaar behoevend maar komt niet in aanmerking voor een rustoord. Dat is andere koek.

 • WILLY ZACHEL

  Als het mogelijk is waarom niet maar dat is niet altijd het geval zeker niet als je op een appartement woont !

 • Ibn Marouf

  Larie, voor dit ene succesgeval ken ik veel gevallen waar dit een ramp is geworden!