AP/RV
Volledig scherm
PREMIUM
© AP/RV

Gegrepen door een trein, verpletterd door een auto of neergestort in de oceaan: ook op deze filmsets liep het vreselijk fout

FilmHalyna Hutchins (42), cameraregisseur van de film ‘Rust’, kwam op donderdag om het leven nadat Alec Baldwin (63) per ongeluk een dodelijk schot afvuurde met een vuurwapen. Een vreselijk ongeval, maar jammer genoeg is het niet de eerste keer dat zo’n tragische gebeurtenis zich voordoet op een filmset. In de afgelopen 20 jaar overleden er zo al meer dan 43 mensen en er werden ook al zo’n 194 serieuze ongevallen genoteerd. Tom Cruise zag zijn stuntman bijvoorbeeld in de oceaan verdwijnen na een vliegtuigcrash en George Clooney zelf werd bijna gek van de pijn na een foutgelopen stunt. “Op een gegeven moment was het zo erg dat ik dacht: Ik kan niet meer. Zo kan ik niet verder leven.”

2 reacties

 • willy zachel

  1 jaar geleden
  Er ligt gevaar en risico in bijna alle beroepen ! Dat is nu eenmaal een feit zoals het feit dat er ook altijd auto ongevallen zullen zijn ? Daar moet men mee leren leven en niet daar elke keer zo over dien alsof het iets speciaals is
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Wie met vuur speelt zal door het vuur vergaan. Logisch toch, of niet?
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. ‘The Masked Singer’-geheimen met Herman ‘Skiwi’ Verbruggen: “Je moet altijd naar het toilet als je in zo’n pak zit”
  Play
  Showbits

  ‘The Masked Sin­ger’-geheimen met Herman ‘Skiwi’ Verbruggen: “Je moet altijd naar het toilet als je in zo’n pak zit”

  Was Herman ‘Skiwi’ Verbruggen starstruck door een medekandidaat? Heeft hij te allen tijde zijn deelname verborgen kunnen houden? En vooral: wat doe je als je net naar het toilet moet als je in dat pak zit? Showbits-reporter Senne daagde Herman uit voor een potje ‘Never Have I Ever’, en ontrafelde zo een aantal interessante ‘The Masked Singer’-geheimen.