Sergio Herman
Volledig scherm
PREMIUM
Sergio Herman © Fille Roelants

Geen vlees meer in restaurant van Sergio Herman: “Wij, chefs, moeten het goede voorbeeld geven”

Pure C, het sterrenstaurant van Sergio Herman in Cadzand, zet geen vlees meer op het menu. "We moeten als chefs het goede voorbeeld geven", oordeelt de bekende (tv-)kok en culinair ondernemer. "Baanbrekend is die beslissing niet", vindt culinair journalist Willem Asaert. "Maar wel belangrijk: als iemand als Sergio Herman zo'n stap zet, kan dit de trend gevoelig versnellen."

180 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Geen probleem. Er zijn genoeg andere goede restaurants waar je nog wel een lekker stukje vlees kan eten aan een vijfde van de prijs die Sergio vraagt voor zijn geïmproviseerde brol.
 • Suzy Wann

  1 jaar geleden
  Als michelin hier nog een ster aan geeft dan heeft het frietkot op de hoek zeker 2 sterren verdiend want die bieden lekkerder en gevarieerder eten en zijn prijs kwantiteit ook veel beter
 • Jules Steenwinckel

  1 jaar geleden
  Sergio trek de lijn dan door : geen wijn en dergelijke in mijn restaurant en nog iets Sergio wat doe je met de hygiëne : koksmuts is nergens te zien op tv .Dit is nochtans iets dat aangeleerd wordt op de koksschool .
 • fabrice Hubaut

  1 jaar geleden
  @Danny Buyse, zoals altijd zullen ze beide gelijk hebben, alleen hoe je het bekijkt. En tot nader orde mogen we nog steeds eten wat we lekker vinden.
 • WALTER AERTS

  1 jaar geleden
  Als ge dan zo het voorbeeld wilt geven Sergio begin dan eerst eens wat minder het eten met uw poten aan te raken dat zou al veel beter zijn .Maar dit geldt voor bijna 90% van alle koks die op TV komen.Ze doen het praktisch allemaal,op gebied van hygiene allemaal gebuisd.Als men dit zo op de koksscholen aanleren sorry hoor.
 1. Sous-chef van sterrenzaak Pure C wordt chef-kok van nieuw restaurant Sergio Herman

  Sous-chef van sterren­zaak Pure C wordt chef-kok van nieuw restaurant Sergio Herman

  Sergio Herman kondigde begin december de komst van zijn nieuwe restaurant in Antwerpen aan, Le Pristine, dat midden april opent in de Lange Gasthuisstraat 13. Herman zal niet zelf achter het fornuis staan, maar tot nog toe bleef het nog een geheim wie dan wel chef-kok wordt in het restaurant. Vandaag werd dat bekendgemaakt: Nederlander Thomas D’hooghe (29), die tot voor kort sous-chef was in Hermans restaurant Pure C.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Staf Coppens maakt zijn debuut op het ijs maar dat loopt minder vlot dan verwacht
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens maakt zijn debuut op het ijs maar dat loopt minder vlot dan verwacht

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"