Exclusief voor abonnees

Geen vlees meer in restaurant van Sergio Herman: “Wij, chefs, moeten het goede voorbeeld geven”

Sergio Herman
Fille Roelants Sergio Herman
Pure C, het sterrenstaurant van Sergio Herman in Cadzand, zet geen vlees meer op het menu. "We moeten als chefs het goede voorbeeld geven", oordeelt de bekende (tv-)kok en culinair ondernemer. "Baanbrekend is die beslissing niet", vindt culinair journalist Willem Asaert. "Maar wel belangrijk: als iemand als Sergio Herman zo'n stap zet, kan dit de trend gevoelig versnellen."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen180 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johnny Deketel

  Geen probleem. Er zijn genoeg andere goede restaurants waar je nog wel een lekker stukje vlees kan eten aan een vijfde van de prijs die Sergio vraagt voor zijn geïmproviseerde brol.

 • liliane vanthoor

  Als michelin hier nog een ster aan geeft dan heeft het frietkot op de hoek zeker 2 sterren verdiend want die bieden lekkerder en gevarieerder eten en zijn prijs kwantiteit ook veel beter

 • Jules Steenwinckel

  Sergio trek de lijn dan door : geen wijn en dergelijke in mijn restaurant en nog iets Sergio wat doe je met de hygiëne : koksmuts is nergens te zien op tv .Dit is nochtans iets dat aangeleerd wordt op de koksschool .

 • fabrice Hubaut

  @Danny Buyse, zoals altijd zullen ze beide gelijk hebben, alleen hoe je het bekijkt. En tot nader orde mogen we nog steeds eten wat we lekker vinden.

 • WALTER AERTS

  Als ge dan zo het voorbeeld wilt geven Sergio begin dan eerst eens wat minder het eten met uw poten aan te raken dat zou al veel beter zijn .Maar dit geldt voor bijna 90% van alle koks die op TV komen.Ze doen het praktisch allemaal,op gebied van hygiene allemaal gebuisd.Als men dit zo op de koksscholen aanleren sorry hoor.