Sergio Herman
Volledig scherm
PREMIUM
Sergio Herman © Fille Roelants

Geen vlees meer in restaurant van Sergio Herman: “Wij, chefs, moeten het goede voorbeeld geven”

Pure C, het sterrenstaurant van Sergio Herman in Cadzand, zet geen vlees meer op het menu. "We moeten als chefs het goede voorbeeld geven", oordeelt de bekende (tv-)kok en culinair ondernemer. "Baanbrekend is die beslissing niet", vindt culinair journalist Willem Asaert. "Maar wel belangrijk: als iemand als Sergio Herman zo'n stap zet, kan dit de trend gevoelig versnellen."

180 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Geen probleem. Er zijn genoeg andere goede restaurants waar je nog wel een lekker stukje vlees kan eten aan een vijfde van de prijs die Sergio vraagt voor zijn geïmproviseerde brol.
 • Suzy Wann

  1 jaar geleden
  Als michelin hier nog een ster aan geeft dan heeft het frietkot op de hoek zeker 2 sterren verdiend want die bieden lekkerder en gevarieerder eten en zijn prijs kwantiteit ook veel beter
 • Jules Steenwinckel

  2 jaar geleden
  Sergio trek de lijn dan door : geen wijn en dergelijke in mijn restaurant en nog iets Sergio wat doe je met de hygiëne : koksmuts is nergens te zien op tv .Dit is nochtans iets dat aangeleerd wordt op de koksschool .
 • fabrice Hubaut

  2 jaar geleden
  @Danny Buyse, zoals altijd zullen ze beide gelijk hebben, alleen hoe je het bekijkt. En tot nader orde mogen we nog steeds eten wat we lekker vinden.
 • WALTER AERTS

  2 jaar geleden
  Als ge dan zo het voorbeeld wilt geven Sergio begin dan eerst eens wat minder het eten met uw poten aan te raken dat zou al veel beter zijn .Maar dit geldt voor bijna 90% van alle koks die op TV komen.Ze doen het praktisch allemaal,op gebied van hygiene allemaal gebuisd.Als men dit zo op de koksscholen aanleren sorry hoor.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Pauline Slangen (19) wint talentenjacht ‘Regi Academy’: "Hij hoort élk foutje, maar ik ga keihard werken”
  PREMIUM
  TV
  13

  Pauline Slangen (19) wint talenten­jacht ‘Regi Academy’: "Hij hoort élk foutje, maar ik ga keihard werken”

  Na Camille en Olivia heeft Regi weer een nieuwe zangeres aan de Regi-family toegevoegd: Pauline Slangen (19) uit Lommel is de winnares van ‘Regi Academy’ en is dus meteen te horen op de nieuwe single ‘Duizend sterren’. Eind oktober wacht het Sportpaleis. “Het zal hard werken zijn, maar wel iets dat ik graag doe”, aldus Pauline. “Ze heeft de meest unieke stem van allemaal. Dat krakje, geweldig”, looft Regi zijn uitverkorene. Maar dat is niet de enige reden dat hij voor haar koos.
 2. Sous-chef van sterrenzaak Pure C wordt chef-kok van nieuw restaurant Sergio Herman

  Sous-chef van sterren­zaak Pure C wordt chef-kok van nieuw restaurant Sergio Herman

  Sergio Herman kondigde begin december de komst van zijn nieuwe restaurant in Antwerpen aan, Le Pristine, dat midden april opent in de Lange Gasthuisstraat 13. Herman zal niet zelf achter het fornuis staan, maar tot nog toe bleef het nog een geheim wie dan wel chef-kok wordt in het restaurant. Vandaag werd dat bekendgemaakt: Nederlander Thomas D’hooghe (29), die tot voor kort sous-chef was in Hermans restaurant Pure C.