Gaston en Leo krijgen een hommagemusical

 Leo Martin en Gaston Berghmans. Leo overleed in 1993, Gaston in 2016.
VTM Leo Martin en Gaston Berghmans. Leo overleed in 1993, Gaston in 2016.
Het legendarische duo Gaston en Leo krijgt een hommagemusical. Komiek Dirk Van Vooren (46) en acteur Kobe Van Herwegen (35) kwamen met het idee en regisseur en scenarist Frank Van Laecke (61), bekend van zowat elke succesmusical in ons land, zal de regie van de musical in handen nemen.

De bedoel van Van Herwegen en Van Vooren is om de mensen te tonen wie Gaston en Leo waren, op basis van de mensen die hen kenden. Zo kiezen ze ervoor om in de musical geen sketch van Joske Vermeulen na te spelen, maar willen ze je vertellen hoe Joske Vermeulen ontstond. Op de musical is het helaas nog even wachten, die gaat pas in 2023 in première, maar Van Vooren en Van Herwegen kunnen wel al wat meer vertellen over wat we mogen verwachten. 

“Wij tonen het leven achter de coulissen”, zegt Van Vooren in Het Nieuwsblad. “Gaston en Leo waren geen podiumgoden die na afloop flessen champagne dronken en kaviaar aten. Het waren harde werkers, die soms ziek op het podium stonden. De geboorte van hun kind misten omdat ze niet weg konden uit de voorstelling. Hoe vaak moesten ze hun eigen emoties verdringen om het publiek een plezante avond te bezorgen.” 

Wie de rollen van Gaston en Leo zullen spelen, is nog niet geweten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos van belle

    voor mij mag dat gedaan worden,zeker deze 2 goeie personen, ik kijk er na uut

  • medard albrechts

    optredens van deze 2 echte artiesten, dat was altijd lachen geblazen, na het heengaan is dit nog altijd een groot verlies in de humor op tv, buiten Jacques Vermeire valt er niet veel meer te lachen in belgie.

  • Gerard Braeckmans

    Men maakt in Vlaanderen elke week een musical.