Cartoonist Jean-Jacques Sempé in zijn atelier in Parijs in 2011. Rechts, 'De kleine Nicolaas'.
Volledig scherm
Cartoonist Jean-Jacques Sempé in zijn atelier in Parijs in 2011. Rechts, 'De kleine Nicolaas'. © GettyImages

Franse tekenaar Sempé (89), bekend van ‘De kleine Nicolaas’ overleden

Jean-Jacques Sempé, die de geliefde Franse kinderboekenreeks ‘Le Petit Nicolas’ (De kleine Nicolaas) illustreerde, is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn vrouw bekendgemaakt. De kinderboeken boden een geïdealiseerde visie op de kindertijd in het Frankrijk van de jaren vijftig en werden een internationale bestseller, ook in België. Sempé illustreerde bovendien meer covers van het vooraanstaande opinieblad ‘The New Yorker’ dan welke andere tekenaar ook.

 1. Laura Lynn lanceert videoclip voor nieuwe single ‘Zo is het leven’: “Met dank aan de lezers van HLN”
  Muziek

  Laura Lynn lanceert videoclip voor nieuwe single ‘Zo is het leven’: “Met dank aan de lezers van HLN”

  Ze voelt zich uitstekend in haar vel, maar ook Laura Lynn kent de weerhaakjes van het leven. Haar nieuwe single ‘Zo is het leven’ werd daarom niet alleen een oproep om vol te houden tijdens moeilijke momenten, het is eveneens een eerbetoon aan een van onze lezers. “Ik had via Het Laatste Nieuws gevraagd om levensverhalen met me te delen”, verduidelijkt de zangeres. “Eentje daarvan vormt nu de rode draad van mijn nieuwe videoclip.”
 2. Ex-deelnemer Christophe haalt uit naar tv-makers ‘Blind Getrouwd’ : “Toxisch beeld dat Dziubi het ‘vrouwtje’ is”
  Play
  Showbits

  Ex-deelnemer Christophe haalt uit naar tv-makers ‘Blind Getrouwd’ : “Toxisch beeld dat Dziubi het ‘vrouwtje’ is”

  Kleine rel in ‘Blind Getrouwd’-land. Ex-deelnemer Christophe Ramont dropte op Twitter een bommetje over het tweede homohuwelijk in het programma, dat van Dziubi en Brecht. “Het toxische beeld dat ook als twee mannen trouwen er een mannetje en een vrouwtje is, blijkbaar is Dziubi het vrouwtje”, schrijft Christophe. Het viel de kijkers ook al op dat Brecht net als de andere mannen de bedankingsspeech mag houden op het trouwfeest en dat Dziubi voor de eerste huwelijksnacht over de drempel wordt gedragen. Heeft Christophe hier een punt. Showbits vraagt het aan Dziubi zelf.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.