Frank Duboccage vertelt in Primo over z'n carrière als weerman.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Duboccage vertelt in Primo over z'n carrière als weerman. © © Bart Leye

Frank Duboccage maakt al vijftien jaar het mooie weer op VTM: “Ik heb standvastigheid nodig in mijn leven”

ShowbizzStraks is hij vijftien jaar weerman bij VTM. De uitgelezen aanleiding dus om met meteoroloog Frank Duboccage (48) terug en vooruit te blikken – op een manier zoals alleen weermannen dat kunnen. De wetenschapper praat voluit over z’n relatie, de band met z’n dochters, de zware gevolgen van een pijnlijk fietsongeval en de toekomst van z’n job. “Ik denk niet robots snel het weerpraatje zullen presenteren.”

7 reacties

 • Toon Van Kerckhove

  3 maanden geleden
  Zeer goede weerman, objectief verslag: zonder onnozele uitweidingen. Zijn naamgenoot op de VRT, zijn die niet bekend van hun politieke benoemingen, moet het anders aanpakken. Uitleg vindt je op de Wikipedia pagina van die twee personen, daar zie je duidelijk het verschil waarom. De ene is een echte wetenschapper, de andere zal wel wat bijlessen gehad hebben, maar doet alsof. Is echt niet mooi, maar ja de VRT!
 • Maurice Berden

  3 maanden geleden
  Is een telegenieke en goede weerman. Heb hem ooit ontmoet op vakantie. Helemaal geen Bv gedrag, meerdere keren een toffe babbel mee gehad.
 • Michel De Wael

  3 maanden geleden
  Nuchtere kijk op de huidige klimaatproblemen.
 • Danny Damiaens

  3 maanden geleden
  Klopt volledig wat hij vertelt over de autobestuurders,op wegen zonder fietspaden rakelings naast je door aan zeer hoge snelheden en men moet maar enkele seconden niet opletten en daar ga je als wielertoerist.
 • Hugo Wouters

  3 maanden geleden
  Frank Duboccage doet zijn job heel goed, duidelijk niet de vingerwijzende weerman zoals zijn naamgenoot op de VRT. Maar David Dehenouw is voor mij de beste weerman op TV
 1. Grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Voice of Holland’: bandleider bekent en stapt op, klacht ingediend tegen jurylid Ali B
  Play
  TV
  8

  Grensover­schrij­dend gedrag bij ‘The Voice of Holland’: bandleider bekent en stapt op, klacht ingediend tegen Ali B

  ‘The Voice of Holland’ wordt voorlopig opgeschort in Nederland, dat hebben zender RTL en producent ITV besloten. Die beslissing werd genomen na meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. “De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL”, valt er te lezen in een verklaring. Het zou gaan om meerdere personen. Bandleider Jeroen Rietbergen (50), vriend van Linda De Mol, heeft zijn betrokkenheid intussen bekend en is opgestapt. Er zou ook klacht ingediend zijn tegen jurylid Ali B (40).
 1. Prinses Delphine reageert voor het eerst nadat ze 'Dancing with the Stars' verlaat: "Sad, very sad”
  Play

  Prinses Delphine reageert voor het eerst nadat ze 'Dancing with the Stars' verlaat: "Sad, very sad”

  De derde liveshow van het derde seizoen van ‘Dancing with the Stars’ leverde enkele geslaagde (en minder geslaagde) choreografieën op van onze BV’s. Prinses Delphine en TikTok-ster Jonatan Medart verging het minder goed: zij bungelden onderaan. Dat bleek voor de prinses - nadat ook het publiek gestemd had - een kloof die niet meer te dichten viel. Delphine van Saksen-Coburg moest dan ook de wedstrijd verlaten.