Frances Lefebure
Volledig scherm
PREMIUM
Frances Lefebure © VTM

Frances Lefebure vecht tegen kinderarmoede: “Ik zou me net zo hard inzetten mocht ik geen pluskinderen hebben”

Showbizz“Als je hoort dat een moeder honger lijdt omdat ze eerst eten geeft aan haar kinderen en er nadien niets meer over is voor haar, dan word ik heel stil.” Frances Lefebure (32) heeft een nieuwe missie. De presentatrice van ‘Make Belgium Great Again’ wil voor een speciale eindejaarsspecial van het programma, die vanavond uitgezonden wordt, zoveel mogelijk kerstcadeaus schenken aan kinderen in armoede. “Mijn mama peperde mijn zus en mij regelmatig in hoe goed we het hadden.”

4 reacties

 • Nora De Groote

  4 weken geleden
  @hendrik het is waar dat die moeder dan nog steeds geen eten heeft, maar wat is het beste? Kinderen die ongelukkig zijn en die een moeder hebben die geen eten heeft óf kinderen die toch al iets gelukkiger zijn en een moeder die geen eten heeft? Ik zou het wel weten! Het is natuurlijk zeer erg dat zoiets zoals die moeder die doordat ze voor haar kinderen zorgt zelf geen eten meer heeft nog moet gebeuren. Maar alle beetjes helpen toch?! Ik vind het fantastisch dat zoveel geld is ingezameld!
 • Tamzin Andersen

  4 weken geleden
  Betere voorlichting en gratis voorbehoedsmiddelen kunnen al helpen het aantal kinderen dat in armoede geboren wordt te beperken.
 • joris van vlaenderen

  4 weken geleden
  @hendrik de meijer, inderdaad! maar daarmee scoren die 'celebs?' niet in de media
 • HENDRIK DE MEIJER

  4 weken geleden
  Maar met een cadeau te geven aan die kinderen heeft die moeder nog altijd geen eten. Beter een actie ondernemen om heel dat commercieel gedoe af te schaffen.
 1. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut

 2. Christine en Patrick kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze Spaanse villa met prachtig uitzicht bezoeken
  Play
  Costa Belgica

  Christine en Patrick kunnen hun ogen niet geloven wanneer ze Spaanse villa met prachtig uitzicht bezoeken