Zo zou een 'Star Wars'-laser er in het echt uitzien

Stormtroopers legden met hun laserpistolen het vuur aan de schenen van Luke Skywalker en de zijnen.
litreactor.com Stormtroopers legden met hun laserpistolen het vuur aan de schenen van Luke Skywalker en de zijnen.
Elke 'Star Wars'-fanboy of -girl zou naast vechten met een 'light saber' ook wel eens willen schieten met een laser. In plaats van kogels vuren ze laserstralen af, maar jammer genoeg is dat in de echte wereld onmogelijk. De laserstralen zouden om te beginnen al niet met het blote oog zichtbaar zijn, omdat ze aan lichtsnelheid bewegen. Een team van Poolse wetenschappers heeft nu ontdekt hoe die laserstralen er zouden uitzien in de echte wereld.

Onderzoekers van het Laser Centre of the Institure of Physical Chemistry of the Polish Academy of Sciences and the Faculty of Physics van de universiteit van Warschau gebruikten een compacte, krachtige laser om een korte laser door de lucht te sturen. Ze filmden de laserstraal met een oude cameratruc. Omdat camera's geen miljarden beelden per seconde kunnen schieten, synchroniseerden ze een camera met de laser die 10 laserstralen per seconde afvuurde.

Omdat de laserstralen en de camera niet helemaal correct waren gesynchroniseerd, kon de camera elk beeld vastleggen met een minimale vertraging. Op elk beeld staat dus een andere laserstraal, maar het lijkt alsof we één en dezelfde straal zien voortbewegen. Met waterdamp maakten ze het resultaat nog duidelijker.

Hoewel de wetenschappelijke uitleg voor de meesten onder ons vrij onduidelijk is, spreekt zo'n laserstraal tot de verbeelding van menig 'Star Wars'-fan, en zeker als we er eentje in de echte wereld kunnen bekijken.

Bekijk hieronder de bizarre beelden van een 'Star Wars'-laser 'in real life'.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels